Multisport Eb - Újabb magyar futamgyőzelmek kajak-kenuban

Sport, 2022.08.18

A Kőhalmi Emese, Rendessy Eszter ezer méteres kajak kettes és a K-1 500 méteren érdekelt Varga Ádám is magabiztosan nyerte csütörtöki előfutamát, ezzel egyből a döntőbe került a müncheni multisport Európa-bajnokság kajak-kenu versenyében.

Rendessy két pályát is teljesített délelőtt, előbb Kőhalmival győzött, majd másfél óra múlva K-1 500 méteren állt rajtgépbe. Utóbbi versenyben csupán az első hely ért egyből finálét, de az UTE 19 éves kajakosa a rossz rajt után csak a második helyet tudta elérni, így az olimpiai számban vár még rá egy középfutam.

"Emesével elég régen versenyeztünk együtt, még ifiben sokat mentünk, de most nem nagyon volt idő gyakorolni. Próbáltunk egy biztonsági rajtot csinálni, utána pedig résen voltunk, figyeltük az ellenfeleket, hogy kell-e esetleg még erősíteni - mondta az MTI-nek az ifjúsági olimpiai és világbajnok versenyző. - Egyesben sajnos nagyon rossz volt a rajtom, ezért mérges vagyok, szeretnék ezen javítani. Fura itt a rajtgép és ez megzavart, küzdöttem az elemekkel. Persze úgy is felfoghatom, hogy mehetek még egy pályát a döntő előtt, de azért szívesen kihagytam volna."

A tavalyi, tokiói olimpián ezer méteren ezüstérmes Varga Ádám ezúttal 500 méter egyesben versenyez, és az előfutamban letette a névjegyét, ugyanis hatalmas fölénnyel utasította maga mögé a mezőnyt, így egyből a döntőbe került.

"Nem tudtam, hogy mire számítsak, örülök, hogy Fernando Pimentával voltam egy futamban, így van kihez viszonyítanom magamat, bár ő már ment két futamot délelőtt. A tervem az volt, hogy háromszázig úgy megyek, ahogy tudok, és ekkor a többiek látták, hogy már nem érdemes erőlködni, inkább tartalékoltak a középfutamra, így viszonylag simán tudtam nyerni" - nyilatkozott a 22 éves kajakos.

A további délelőtti magyarok közül a tavaly és idén is vb-harmadik Noé Bálint, Kulifai Tamás kajakos duó másodikként ért be 1000 méteren, ez döntőt ért, míg Kiss Balázs ötödik helyével középfutamra kényszerül C-1 500-on.

később:
C-2 500 m, előfutam (Hajdu Jonatán, Fekete Ádám) 14.45
K-2 500 m, előfutam (Fojt Sára, Pupp Noémi) 14.55
K-2 500 m, előfutam (Nádas Bence, Kopasz Bálint) 15.15
női K-2 1000 m, középfutam 16.38
férfi K-1 500 m, középfutam 16.45
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!