MVM röplabda Magyar Kupa - A presztízs mellett pénzdíj és a nemzetközi indulás is tét a döntőkben

Sport, 2022.03.08

A dicsőség mellett idén a győzelem nemzetközi kupaszerepléssel, a részvétel pedig pénzdíjjal is jár az MVM férfi és női röplabda Magyar Kupa hétvégi, érdi négyes döntőiben.

Az esemény keddi sajtótájékoztatóján Ludvig Zsolt, a magyar szövetség főtitkára bejelentette: a két aranyérmes jogot szerez a második számú európai kupasorozatban, a CEV Kupában való indulásra.

"Összesen 15 millió forintos pénzdíj is gazdára talál: a győztesek négy, az ezüstérmesek kettő, a bronzérmesek egymillió forintot kapnak, míg a negyedik helyen végző együttesek ötszázezer forinttal gazdagodnak" - tette hozzá a sportvezető.

A főtitkár kiemelte, az Érd Aréna jól bevált helyszíne a eseménynek, 2016 és 2019 között itt voltak a végjáték küzdelmei, annak pedig külön örül, hogy a legfrissebb kormányrendelet értelmében mindenki kilátogathat az eseményre, amelyet így a tavalyi zártkapus rendezés után újra szurkolók előtt tarthatnak meg.

"A nemzetközi mezőnyben is jól teljesítő csapatok feszülnek majd egymásnak, remélem, ismét igazi röplabdaünnep lesz a hétvége" - zárta gondolatait Ludvig.

A szombati női fináléban a 13-szoros első, legutóbb 2020-ban győztes Vasas Óbuda a története első fináléjára készülő Szent Benedek RA-val találkozik. A fővárosiak csapatkapitánya, Király-Tálas Zsuzsanna - aki nyolcadik MK-döntőjében játszhat - a két alapszakasz-mérkőzéshez hasonló, kiélezett csatára számít a balatonfürediek ellen.

"Tudjuk, miért lépünk pályára, megvannak a céljaink. Mindkét csapaton ugyanakkora teher lesz, remélem, az elmúlt hónapokban befektetett kemény munkának meglesz az eredménye" - mondta a válogatott feladó.

Poszttársa, Bleicher Réka is azt hangsúlyozta, szeretnék az augusztus óta befektetett munkának learatni a gyümölcsét.

"Egy jó formában lévő Vasassal fogunk találkozni, de bízunk a sikerünkben. Alapvetően fiatal a csapatunk, sokaknak nem volt még ilyen hőfokú meccse, de bízom abban, hogy a rutinosabb játékosok átsegítik a nehéz pillanaton a többieket" - fogalmazott a Szent Benedek csapatkapitánya.

A bronzmérkőzésen megismétlődik a tavalyi döntő, ugyanis a Békéscsaba a Nyíregyházával találkozik. A viharsarkiaktól az ugyancsak magyar válogatott feladó, Bagyinka Fanni kiemelte, nem csalódott csapatok csatájára számít, mert bár fájó számukra, hogy nem jutottak döntőbe, szeretnék megszerezni a bronzérmet.

A nyírségiektől a bolgár Ralica Vasziljeva abban bízik, hogy meg tudják ismételni az előző évi fináléban mutatott remek játékukat - 3-0-ra nyert a Nyíregyháza -, mert a mostani, nehezebb szezonban sorsfordító lehetne számukra, ha le tudnák győzni a Békéscsabát.

A férfiaknál a címvédő Épkar PSE arra készül, hogy sorozatban harmadik kupagyőzelmével véglegesen hazavigye a vándorserleget. A csapat feladója, Magyar Bálint elmondta, a szezon előtt egyértelmű céljuk volt a fináléba kerülés, örülnek, hogy ezt kivívták, de nem szeretnének itt megállni.

"Nagyon várjuk, hogy nézők előtt lépjünk pályára, még akkor is, ha tudjuk, Kazincbarcikáról várhatóan rengetegen jönnek majd el biztatni a riválist. Kiélezett, igazi kupadöntős hangulatú mérkőzést várok" - jelentette ki a válogatott játékos.

A Kazincbarcika ugyancsak válogatott ütőjátékosa, Blázsovics Péter ennek kapcsán elmondta, egy szurkolói busz már megtelt a kupadöntőre, és a drukkerek már szervezik a másodikat. A mérkőzéssel kapcsolatban kiemelte, a Pénzügyőr az egész szezonban rendkívül stabilan teljesített, nekik ugyanakkor sok hullámvölgyük és hullámhegyük volt.

"Az utóbbi hetekben jól teljesítettünk, remélem, a fináléban tudunk majd kiemelkedően játszani" - fogalmazott Blázsovics.

A bronzmérkőzés résztvevői közül a Kecskemét csapatkapitánya, Szabó Alpár elmondta, a legfontosabb az lenne együttesének, hogy végre legjobb felállásában tudjon játszani. A szezon során rengeteg sérülés és betegség hátráltatta az alföldieket, de így is szeretnék legyőzni a Kaposvárt.

A somogyiak az aranyszettes elődöntős búcsút követően szeretnék éremmel zárni a sorozatot: mint azt Bozóki Bence kiemelte, a harmadik hely megszerzése nagyot lendítene a rájátszás előtt a csapaton, és az önbizalmuknak is jót tenne.

Az Érd Arénában szombaton a női, vasárnap a férfi bronzmérkőzést és finálét játsszák: előbbi döntőben a Vasas Óbuda a Szent Benedek RA-val, utóbbiban a Pénzügyőr a Kazincbarcikával találkozik.

A hétvégére a napi jegyek 2000 forintba, a kedvezményes belépők 1200 forintba kerülnek, és az Érd Aréna honlapján elővételben is megvásárolhatók.


Az MVM röplabda Magyar Kupa négyes döntőinek programja:

-------------------------------------------------------

szombat, nők:
a 3. helyért: Swietelsky-Békéscsaba - Fatum-Nyíregyháza 16.00
döntő: Vasas Óbuda-Szent Benedek RA 19.00

vasárnap, férfiak:
a 3. helyért: Fino Kaposvár-Kecskeméti RC 15.30
döntő: GreenPlan-VRCK - Épkar PSE 18.30
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!