Nagy Péter elszántan készül az olimpiai kvalifikációs versenyre

Sport, 2021.03.11

Soha senkinek nem volt annyi súlyemelő magyar bajnoki címe, mint a szegedi Nagy Péternek. A hétvégi szombathelyi Savaria Kupán pedig bebizonyította, hogy készen áll az újabb olimpiai szereplésre.

Nagy Péter súlyemelő
Százhatvan kilogramm, három bronzérem a kontinensviadalokon, tizenhat magyar bajnoki cím, két olimpiai részvétel. Röviden így lehet összefoglalni a Szegedi Lelkesedés SK versenyzőjének főbb paramétereit, de ez a lista korántsem teljes. A szegedi jogi karon végzett súlyemelő nyolcszor volt az év súlyemelője, sok helyezést és érmet szerzett kontinensviadalokon és nemzetközi egyetemi megmérettetésen. A most 35 éves versenyzőnek esze ágában sincs visszavonulni, hiszen most éppen az áprilisi moszkvai olimpiai kvalifikációs EB-re készül.

A 150-160 kilós sportoló reggelire általában szendvicset eszik, délben 2-3 szelet hús biztosan lecsúszik, a köret lehet rizs vagy más is. Alapvetően nem válogatós, szinte mindent megeszik, ami az asztalára kerül. Pétert szinte az összes sport érdekli, és rendszeresen fogad mérkőzésekre, sporteseményekre. Egyik kedvence az amerikai foci, amelynek mezőnyében a Houston Texans az egyik fő favoritja, mert amikor Texasban járt látta az egyik meccsüket. Jó barátságban a szegedi sportolók többségével, így például a súlylökő Márton Anitával. Egyszer megpróbált versenyre kelni Anitával a világbajnok atlétával, de jó pár méterrel lemaradt tőle. Persze, nem vették komolyan a versengést, és jót nevettek a párviadal végén.

Péter egyébként tavaly nyár óta büszke apa, hiszen megszületett Lara nevű kislánya. Elmondása szerint az első hónapok nehezek voltak, de most már ki tudja aludni magát, és hogy mennyire tud koncentrálni a versenyzésre, bizonyítja, hogy azóta megszerezte 16. magyar bajnoki címét, ami rekord a hazai mezőnyben. A most hétvégén rendezett Savaria Kupán a szegediek ólomsúlyú erős embere összetettben 385 kilogrammig jutott, amivel az eredményt a kategória világcsúcsához viszonyító számítás alapján nemcsak a plusz 109 kg-ban, hanem az abszolút sorrendben is az élen végzett. Ez igazán jó hír a moszkvai olimpiai kvalifikációs Európa Bajnokság előtt.
(Webrádió)

Címkék

Nagy Péter Súlyemelő
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!