Nagy Zsolt: boldog vagyok, hogy ismét ott lehetek a keretben

Sport, 2024.03.15

Nagy Zsolt, a Puskás Akadémia magyar válogatott védője boldog, hogy ismét ott lehet Marco Rossi keretében a törökök és a koszovóiak elleni barátságos mérkőzéseken, és elmondása szerint talán az eddigi legjobb szezonját játssza most a labdarúgó NB I-ben.

A 30 éves futballista klubja honlapjának elmondta, mindig izgatottan várja a kerethirdetést, mert tisztában van vele, hogy nincs bérelt helye a nemzeti együttesben.

"Boldog vagyok, hogy ismét ott lehetek a keretben. A sérülésem után egész jól tértem vissza, sőt, gólok és gólpasszok szempontjából talán ez az eddigi legjobb szezonom az NB I-ben, de azt sajnálom, hogy az utóbbi időben nem jönnek az eredmények. Ami a törökök és a koszovóiak elleni meccseket illeti, az Eb előtt az utolsó simításokat a hátralévő négy találkozón tudjuk elvégezni, ezért is játszunk olyan vagy hasonló erősségű, illetve hasonló szisztémában, felfogásban futballozó csapatokkal, mint amilyenekkel a kontinenstornán fogunk" - fogalmazott a 16-szoros válogatott labdarúgó, ezzel megerősítette Marco Rossi szövetségi kapitány gondolatait, aki kedden az M4 Sportnak kifejtette, hogy a következő két ellenfél játékstílusa hasonló a német és a svájci válogatottéhoz, míg a skótok ennél agresszívebbek lesznek az Eb-n. Az olasz-magyar szakember azt is elárulta, hogy a magyar csapatnak ezeken a találkozókon kell pontosítania azokat a kulcsfontosságú részleteket, ami egy erősebb riválissal szemben akár majd döntő is lehet.

A magyar válogatott jövő pénteken Törökország, négy nappal később, március 26-án pedig Koszovó csapatát fogadja a Puskás Arénában. A magyarok júniusban további két felkészülési meccset játszanak, az Eb-n pedig június 15-én Svájccal, 19-én a házigazda németekkel, valamint 23-án a skótokkal találkoznak a csoportkörben.

Nagy Zsolt csapata, amely jelenleg a negyedik helyen áll az OTP Bank Ligában, még a válogatott szünet előtt, vasárnap a listavezető Ferencváros otthonában lép pályára.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!