NBA - Atlantában dönt rekordot és búcsúzik Vince Carter

Sport, 2019.08.06

Újabb egy szezonra elkötelezte magát az Atlanta Hawks kosárlabdacsapatához Vince Carter, aki NBA-rekordot jelentő 22. idényére készül, amely után visszavonul.

Az ESPN csatorna információi szerint a 42 éves játékos már mindenben megállapodott a Hawksszal, melyben 76 meccsen lépett pályára az előző kiírásban és mérkőzésenként 7,4 pontot szerzett átlagban.

A veterán bedobó 1998-ban a Toronto Raptorsban mutatkozott be a ligában, majd hat és fél év után a New Jersey Netshez került. Játszott még az Orlando Magicben, a Phoenix Sunsban, a Dallas Mavericksben, a Memphis Grizzliesben és a Sacramento Kingsben, mielőtt 2018-ban Atlantába szerződött. Az alapszakaszban 1481 mérkőzésen 17,2 pontot, a rájátszásban pedig 88 meccsen 18,1 pontot ért el átlagban.

Az amerikai válogatottal 2000-ben olimpiai bajnok Carter - aki 1999-ben az év újonca volt az NBA-ben - jelenleg Dirk Nowitzkivel, Kevin Garnett-tel, Kevin Willisszel és Robert Parish-sel közösen tartja a ligarekordot 21 lejátszott szezonnal, a következő idénytől viszont egyedüli rekorder lesz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!