Négy érmet nyert a birkózóválogatott Varsóban

Sport, 2023.07.30

Szabó Nikolett arany-, Bognár Erika ezüst-, Szabados Noémi és Antal Dániel bronzérmet nyert a Varsóban rendezett nemzetközi birkózóversenyen, amely a belgrádi olimpiai kvalifikációs világbajnokságra készülő csapat utolsó felkészülési viadala volt.  

A magyar szövetség beszámolója szerint a női 59 kilogrammban Szabó Nikolett a hajrában fordítva nyerte meg az első mérkőzését a kazah riválisa ellen, majd francia ellenfelet felülmúlva jutott döntőbe, ahol az ukrán Okszana Moszkalovát 3-2-re győzte le.

Az 55 kilósok között az Eb-ezüstérmes Bognár Erika litván és kazah birkózót vert, a döntőben pedig 2-0-ra alulmaradt a kanadai vb-bronzérmes Godinez Gonzalez ellen, így másodikként zárt. Az U23-as Eb-bronzérmes Szabados Noémi a 68 kilósok között lépett szőnyegre, ahol ugyan az első fordulóban vereséget szenvedett az Eb-győztes bolgár Juliana Janevától, de a folytatásban olasz és lengyel riválisait felülmúlva harmadik lett.

A viadal eredményközlője szerint a zárónapon a szabadfogású Antal Dániel a 70 kilogrammban bolgár versenyzőt legyőzve jutott elődöntőbe, ahol kikapott azeri ellenfelétől, majd az éremcsatában 11-8-nál tusgyőzelmet aratott georgiai vetélytársa felett, így ő is felállhatott a dobogó legalsó fokára.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!