Négy párossal indul az MKSZ hivatásos játékvezetői rendszere

Sport, 2023.12.21

Négy párossal bevezeti a hivatásos játékvezetés rendszerét a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ).

A szervezet csütörtöki közléséből kiderül: az MKSZ támogatásával a három hivatásos bírópáros mellett egy kettős "félprofi modellben" dolgozik majd.

"Az új modell résztvevőit több pályázó közül választottuk ki pályázati rendszerben - mondta Bonifert Ferenc, az MKSZ játékvezetői albizottságának elnöke.

A sportvezető hozzátette, a játékvezetés olyan struktúrában ragadt, amely a mostani tempó mellett nem mindig tudja megfelelően lekövetni a játékot, a helyzet pedig "nem fair a profiként működő csapatokkal szemben", hiszen folyamatosan a topon kell lenni fizikailag, szabályismeretben és minden más tényezőben.

"Elértünk egy falat, úgy éreztük, tágítani kell a kereteket" - jelentette ki Bonifert Ferenc, kiemelve: a hivatásos játékvezetők nemcsak magukért lesznek felelősek, hanem mentorként kollégáikat is segíteni fogják.

"Profi csapatok és játékosok mellé profi játékvezetők kellenek, akik nem napi nyolc óra civil munka után, hanem hivatásszerűen látják el a feladatukat. A jó példából nem szégyen tanulni, a labdarúgás pedig bebizonyította, hogy a legmagasabb osztályban a hivatásos játékvezetők alkalmazása a követendő út. Mostantól mi is ezen haladunk tovább" - árulta el a közleményben Novák András, az MKSZ operatív igazgatója.

A mostantól hivatásos játékvezetőként működő párosokat Bíró Ádám és Kiss Olivér, Altmár Kristóf és Horváth Márton, Bócz László és Wiedemann Viktor, valamint Hargitai Gábor és Markó Gábor alkotják.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!