Nem változtak a célok az FTC női kézilabdacsapatánál

Sport, 2019.07.15

Változatlanul a bajnoki döntőbe és a Bajnokok Ligája négyes fináléjába jutás a célja a Ferencváros női kézilabdacsapatának.

A klub hétfői sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a HungaroControl Zrt. a múlt héten támogatói szerződést kötött az FTC Kézilabdasport Nonprofit Kft.-vel, ennek keretében a légiközlekedési vállalat 230 millió forinttal szponzorálja a következő idényben a Ferencváros kézilabda-szakosztályát.

Bognár László, az FTC Kézilabdasport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, az élvonalbeli felnőtt csapatok következő idényre megfogalmazott célkitűzései nem módosultak a jelentős összeg miatt, hiszen a játékoskeretek már kialakultak mindkét együttesnél.

"A női csapatnak a bajnokságban az első két helyen kell végeznie, a Bajnokok Ligájában pedig továbbra is nagyon szeretnénk bejutni a négyes döntőbe, bár rettentően nehéz a sorsolásunk" - nyilatkozta Bognár.

Hozzátette, a férficsapat célkitűzésein tavalyhoz képest némileg módosítottak. Mivel számos tehetséges, de fiatal kézilabdázót foglalkoztatnak, a következő évadban a biztos bennmaradás az elvárás.

Az FTC női együttese tavasszal a bajnokságban és a Magyar Kupában is a második helyen végzett, a BL-ben pedig a negyeddöntőig jutott. A férfiak hetedikként zártak az NB I-ben.

"Hatalmas lehetőség, mérföldkő a szakosztály számára ez a jelentős támogatás, de a koncepciónk változatlan, továbbra is fiatal magyar játékosokkal szeretnének sikereket elérni" - szögezte le az ügyvezető igazgató.

A magyar serdülő, ifjúsági és junior válogatottakban jelenleg a nőknél 15, a férfiaknál pedig kilenc ferencvárosi játékos szerepel. Az elmúlt két évben a zöld-fehérek férficsapatának színeiben 14 tizenéves magyar kézilabdázó mutatkozhatott be a felnőtt NB I-ben.

Bognár László úgy fogalmazott, a szakosztály életében a kiszámíthatóság, a stabilitás a legfontosabb, ebben is nagyon sokat segít ez a szerződés, és abban is, hogy hosszú távon kiegyensúlyozottan tudják szolgálni a magyar kézilabda érdekeit.

Szepessy Kornél, a HungaroControl Zrt. vezérigazgatója elmondta, ilyen nagyságrendű szponzorációs megállapodást még soha nem kötöttek. A szerződés értelmében vállalatuk lesz az FTC férficsapatának névadó támogatója, de MyDroneSpace márkájuk emblémája a női együttes mezein, a pályán és más felületeken is megjelenik majd.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!