Nem volt még ilyen eredményes első féléve a magyar birkózóknak

Sport, 2022.07.04

A legfiatalabb, U15-ös korosztály kivételével minden korcsoport számára lezárultak az idei Európa-bajnokságok, amelyeket egytől egyig kiemelkedő eredményekkel zártak a magyar sportolók.

A magyar szövetség összegzése szerint "ezek voltak minden idők legjobb Eb-szereplései", a kiemelkedő sikerekben pedig komoly szerepet játszottak a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) növendékei. A csepeli székhelyű, állami szinten kiemelt sportági akadémián tavaly óta folyik a munka, a növendékek ott vesznek részt központi felkészítésben, ugyanakkor közben a klubjaik kötelékében maradnak.

A budapesti felnőtt Eb-n szerzett kilenc magyar éremből - 2 arany, 2 ezüst, 5 bronz - hármat akadémista szerzett: Váncza István ezüst-, Nagy Bernadett és Dollák Tamara bronzérmes lett. Az U23-as kontinensviadalon a tíz magyar érmesből hét, az U20-as Európa-bajnokságon szerepelt öt magyar dobogós közül négy, míg az U17-es Eb nyolc medált nyert sportolója közül öt a KIMBA-n készül a versenyekre.

"Szeretettel gratulálok a fiataloknak, és hálásan köszönöm az anyaegyesületeik - ESMTK, UTE, FTC, Kőbánya SE, Csepel TC, BHSE, Érd, Dorog, Orosháza, Sziget SC, Tököl, Cegléd, Vasas SC, Dunaújváros, Soltvadkert, Magyarkanizsa - és a KIMBA mestereinek a lelkiismeretes felkészítésüket, a kemény edzésmunkát. Hajrá, magyar birkózók! Hajrá, KIMBA!" - idézte a szövetség hírlevele Németh Szilárdot, a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) elnökét, aki a KIMBA alapítója.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!