Nemzetközi Úszóliga - Jön a harmadik szezon

Sport, 2021.03.25

Idén is megrendezik a Nemzetközi Úszóligát (ISL), amelyben a sportág legjobbjai csapatokban küzdenek egymással.

Az ISL csütörtöki közleménye szerint az idei viadal három részből fog állni: augusztus végétől az alapszakasz során a tíz részt vevő együttes hat héten keresztül - akárcsak tavaly a Duna Arénában - egy helyszínen méri össze erejét, majd a rájátszás novemberben, a legjobb nyolc csapat részvételével zajlik, a négycsapatos nagydöntőt pedig decemberben rendezik meg.

Az ISL előrehaladott tárgyalásokat folytat a helyszínekről, melyek között ázsiai, európai és észak-amerikai városok is szerepelnek.

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka, az ISL egyik nagykövete, akinek a liga elindulásában is nagy szerepe volt, izgatott a folytatás miatt: "Örömömre szolgál és büszkeséggel tölt el, hogy már a harmadik ISL szezon terveiről beszélhetünk. Nagy élmény volt a tavalyi szezonban végig hazai pályán, a Duna Arénában versenyezni, már csak a magyar közönség hiányzott. Úgy gondolom, hogy a liga egyre tudatosabban építkezik, fejlődik és ebből nem csak az úszók, de az egész úszósport egyre többet fog profitálni."

A sorozat második szezonját a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött, tíz csapat részvételével rendezték a Duna Arénában. A Magyarországra érkező sportolóknak az amerikai sportligákhoz (NHL, NBA) hasonlóan "buborékban" kellett élniük.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!