TV műsor

NFL - Antonio Brownt elküldte az Oakland Raiders

Sport, 2019.09.07

Szombaton lezárult a profi amerikaifutball-liga (NFL) holtszezonjának afféle szappanoperája: az Oakland Raiders elküldte Antonio Brownt, az elmúlt évek egyik legjobb elkapóját, akit az előző idény végén szerzett meg, ám aki egyetlen percet sem játszott a csapatban.

A 31 éves játékos posztjának egyik legeredményesebbje volt az elkapások, yardok és touchdownok tekintetében az elmúlt években, kapcsolata azonban megromlott a Pittsburgh Steelersszel, ezért a klub egy harmadik és egy ötödik körös draftjogért elcserélte őt, így került a kaliforniaiakhoz.

Rövid oaklandi pályafutása alatt gyakorlatilag az egész holtszezon Brownról, és az őt övező botrányokról szólt: először fagyási sérüléseket szerzett, mert nem megfelelően használt egy kiroterápiás eszközt, majd visszavonulással fenyegetőzött azt követően, hogy az NFL nem engedte neki annak a sisaknak a használatát, amely elavultsága miatt már nem használható a ligában. Brownt később a kihagyott edzések miatt a klubja is megbüntette, ezt - bár belügy volt - ő a közösségi médiában nyilvánosságra hozta.

Az ügy egészen addig fajult, hogy a játékos és Mike Mayock, a Raiders ügyvezető igazgatója kis híján összeverekedett egymással. Brown nem sokkal később előbb elnézést kért a világhálón, néhány óra múlva viszont már azt kérte, hogy engedjék őt el a klubtól - lemondva ezzel a márciusban kötött szerződésében neki garantált közel 30 millió dollárról -, végül pedig a Raiders most el is bocsájtotta. A döntés következtében Brown szabadon igazolható.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!