NHL - Ovecskin a Stanley Kupa megnyerésére összpontosít

Sport, 2022.09.26

A Stanley Kupa ismételt megnyerésére összpontosít a következő idényben Alekszandr Ovecskin, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) érdekelt Washington Capitals orosz sztárja, és nem arra, hogy rövid időn belül a góllövő-örökrangsor második helyére kerülhet.

A 37 éves csatárt 21 találat választja el, hogy beérje a legendás Gordie Howe-t.

"Abban a korban vagyok, hogy az egyéni célok szépek, de meg kell érteni, hogy minden évvel közelebb kerülök a pályafutásom végéhez - idézte Ovecskint a fővárosi gárda edzőtáborában az NHL honlapja. - Szóval csak nyerni akarok, ott akarok lenni a rájátszásban, és harcolni a Stanley Kupáért."

A Capitals sorozatban nyolc idényben, illetve az utóbbi 15 kiírásból 14-szer ott volt a playoffban, ám csak egyszer, 2018-ban tudott bajnok lenni, és azóta még párharcot sem nyert. Legutóbb a Florida Panthers állította meg Ovecskinéket az első körben 4-2-es összesítéssel.

Az orosz kiválóság eddig kilenc idényben érte el az ötvengólos álomhatárt - ez rekordbeállítás, csak Wayne Gretzkynek és Mike Bossynak sikerült -, és közben a 2021/22-es szezonban az örökrangsorban megelőzte Marcel Dionne-t (731), Brett Hullt (741), valamint Jaromir Jagrt (766). A csatár a következő évadot 780 gólról kezdi, és már csak Gordie Howe (801) és Wayne Gretzky (894) van előtte.

"A legfontosabb, hogy mindenki legyen egészséges, és jussunk be a rájátszásba" - mondta Ovecskin. - Az első húsz meccs nagyon fontos, pontokat kell szerezni, mert ha lesznek hullámvölgyek, akkor is ezek a pontok már zsebben vannak. Nem csak hat hónapot, nyolcat akarunk játszani, és harcban szeretnénk lenni a kupáért."

Az NHL következő idénye jövő pénteken rajtol Prágában, a tengerentúlon az első találkozót október 11-én játsszák.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!