NHL - Sima győzelem után 2-0-ra vezet a Vegas a döntőben

Sport, 2023.06.06

A Vegas Golden Knights 7-2-re legyőzte a vendég Florida Panthers csapatát az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Stanley Kupa-döntőjének második mérkőzésén, hétfőn, így 2-0-ra vezet az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban.



Döntő, 2. mérkőzés:
Vegas Golden Knights-Florida Panthers 7-2 (2-0, 2-0, 3-2)
---------------------------------------------------------
gól: Marchessault (8., 43.), Martinzez (18.), Roy (23.), Howden (28., 58.), Amadio (51.), illetve Lundell (41.), Tkachuk (53.)

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-0 a Vegas javára.


Az egyaránt fennállása első Stanley Kupa-sikeréért hajtó csapatok két nappal ezelőtti összecsapásán 5-2-es vegasi siker született úgy, hogy a csata a harmadik hardmadban dőlt el. Ezúttal viszont minden simább volt.

A 8. percben Jonathan Marchessault emberelőnyben talált be, majd egy sikeresen kivédekezett emberhátrány után Alec Martinez növelte a különbséget. Rögtön a fordulás után Nicolas Roy nem hibázott. Mindhárom találatban közös volt, hogy a Floridát a rájátszásban eddig a hátán cipelő orosz kapus, Szergej Bobrovszkij takarás miatt nem láthatta a lövéséseket. A 28. percben számára véget ért az este, mivel Brett Howden is bevette kapuját, így már 4-0 volt az állás. Alex Lyon állt be helyére.

A záró játékrész 14. másodpercében Anton Lundell egy szerencsés találattal szépített, kísérlete Martinez lábáról pattant be. Azonban kevesebb mint két perc múlva Marchessault felavatta a Panthers cserekapusát, Michael Amadio pedig a harmad derekán járt túl az eszén. Bár Matthew Tkachuk beütötte a második vendég találatot, a hajrában Howden sem tévesztett célt, így meglepően simán diadalmaskodott a Vegas.

Marchessault végül három ponttal, két góllal, valamint egy gólpasszal zárt, és sorozatban - klubcsúcsbeállításnak számító - hét playoff-összecsapáson szerzett pontot, szám szerint 11-et (7 gól, 4 assziszt). Adin Hill 29 védéssel járult hozzá a mostani sikerhez.

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc magyar idő szerint péntek hajnalban folytatódik a floridai Sunrise-ban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!