Női divízió I/A-vb - A hollandokat is 2-0-ra győzte le a magyar csapat

Sport, 2024.04.22

A magyar női jégkorong-válogatott 2-0-ra legyőzte a holland csapatot a klagenfurti divízió I/A-világbajnokság hétfői játéknapján, így két fordulót követően pontveszteség nélkül áll.



Eredmény, 2. forduló:
Magyarország-Hollandia 2-0 (1-0, 1-0, 0-0)
------------------------------------------
gól: Pázmándi (13.), Dabasi (40.)


Pat Cortina szövetségi kapitány csapata a dél-koreaiak elleni 2-0-s sikerrel kezdte a tornát, míg a hollandok 5-1-re kikaptak a franciáktól.

A két együttes csütörtökön felkészülési meccsen is találkozott már, akkor 7-1-re diadalmaskodtak a magyarok, akik most is nagy fölényben voltak. A 13. percig bírta a holland védelem, ekkor Pázmándi Zsófia emberelőnyben lőtt a keresztléc alá. A fordulást követően már jobban pörögtek a hollandok is, egyszer a kapuvasat találták el. Közvetlenül a szünet előtt azonban Dabasi Réka kotort be egy kipattanót közelről, ezzel megduplázta a magyar előnyt.

A záró felvonásban is jól védekezett a Cortina-csapat, és ezt a meccset is lehozta kapott gól nélkül. Németh Anikó ezúttal 26 védéssel zárt.

A magyarok szerdán a norvég, pénteken a házigazda osztrák, míg szombaton a francia együttessel találkoznak. A tornáról az első két helyezett jut fel az elitbe, míg az utolsó kiesik a divízió I/B-be.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!