Női divízió I/A-vb - Cortina: a következő meccseken vissza kell szerezni a norvégok ellen elvesztett pontokat

Sport, 2024.04.25

Pat Cortina szövetségi kapitány szerint a magyar női jégkorong-válogatottnak a hátralévő két találkozóján "vissza kell szereznie" azokat a pontokat, amelyeket szerdán elvesztett a klagenfurti divízió I/A világbajnokságon.

A magyar válogatott a dél-koreaiak és a hollandok ellen egyformán 2-0-ra győzött, majd szerdán szétlövéssel kikapott Norvégia legjobbjaitól. A szövetségi kapitány a magyar szövetség honlapján hangsúlyozta: pontosabbnak kell lenniük, sokkal jobban kell takarniuk a kilátást a rivális kapusok elől, hogy ne lássák a lövéseket, ezen kívül a kipattanókra is jól kell érkezniük.

"Mostanában többször előfordul, hogy a miénk a jobb csapat, de a korong valamiért nem akar bemenni a kapuba és nem tudunk nyerni. Keményen harcoltunk, szép akciókat vezettünk, sok lehetőséget dolgoztunk ki, alig engedtünk valamit a norvégoknak, és bár elfogult vagyok, szerintem jobban játszottunk náluk. Csak a gólok hiányoztak. Kicsit többet érdemeltünk egy pontnál, de remélhetőleg a következő meccseken vissza tudjuk szerezni, ami most elmaradt" - tekintett előre Cortina a hátralévő két találkozóra. Pénteken a házigazda osztrák, míg szombaton a francia együttessel találkozik együttese.

A tornáról az első két helyezett jut fel az elitbe, míg az utolsó kiesik a divízió I/B-be.


Az állás: 1. Franciaország 7 pont (13-8), 2. Norvégia 7 pont (9-6), 3. MAGYARORSZÁG 7 (5-2), 4. Ausztria 3 (11-8), 5. Hollandia 3 (4-8), 6. Koreai Köztársaság 0
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!