Női divízió I/A-vb - Cortina szerint a jó játékot és a védekezést kell összerakni

Sport, 2024.04.23

Pat Cortina szövetségi kapitány szerint a jó játékot és a védekezést kell összeraknia a magyar női jégkorong-válogatottnak ahhoz, hogy a továbbiakban is eredményesen szerepeljen a klagenfurti divízió I/A-világbajnokságon.

"Vasárnap a dél-koreaiak ellen jobban játszottunk, hétfőn viszont keményebben küzdöttünk Hollandia ellen. Reméljük, a következő, szerdai mérkőzésünkig ezt a két komponenst össze tudjuk rakni" - fogalmazott a magyar szövetség honlapján az olasz-kanadai szakember.

Hozzátette: Németh Anikó nagyszerűen védett, amikor kellett, jól védekeztek és működött az emberhátrányos játék is, emberelőnyben viszont hatékonyabbnak kell lenniük. Az eddigi eredménnyel, a két 2-0-s sikerrel elégedett.

"Ahogy megyünk előre, úgy vár egyre nagyobb kihívás ránk. Norvégia ellen is nehezebb dolgunk lesz, mert ugyanúgy fizikálisak, mint a hollandok, de jobb képességű játékosaik vannak" - fogalmazott.

A magyarok szerdán a norvég, pénteken a házigazda osztrák, míg szombaton a francia együttessel találkoznak. A tornáról az első két helyezett jut fel az elitbe, míg az utolsó kiesik a divízió I/B-be.


Az állás két forduló után: 1. MAGYARORSZÁG 6 pont, 2. Norvégia 5, 3. Franciaország 4, 4. Ausztria 3, 5. Hollandia 0 (1-7), 6. Koreai Köztársaság 0 (0-8)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!