Női divízió I/A-vb - Szétlövésben kikapott magyar csapat a norvégoktól

Sport, 2024.04.24

A magyar női jégkorong-válogatott szétlövésben 2-1-re kikapott a norvég csapattól a klagenfurti divízió I/A világbajnokság szerdai játéknapján, így három fordulót követően harmadik helyen áll a francia és a skandináv együttessel azonos pontszámmal.



Eredmény, 3. forduló:
Norvégia-Magyarország 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 0-0), szétlövés után
--------------------------------------------------------------
gól: Fischer (35.), illetve Huszák (55.)


Pat Cortina szövetségi kapitány csapata a dél-koreaiak és a hollandok ellen egyaránt 2-0-ra győzött, a norvégok is veretlenek voltak, de ők pontot veszítettek a franciákkal szemben.

Az első harmad nagy magyar mezőnyfölényt hozott, és mindkét oldalon volt két-két kiállítás. Hiába volt 14-3 a kapura lövési arány, gól nem született.

A folytatás is hasonlóan alakult, sorra maradtak ki a fórok, mígnem Mathea Fischer szúrt bele egy távoli lövésbe, a korong Németh Anikó lábai között került a hálóba. A magyar csapat 154 perc 1 másodperc után kapott gólt a tornán.

Erősen nyomott a Cortina-együttes, és a hatodik emberelőny az 55. percben meghozta az egyenlítést. Dabasi Réka csapott le a norvég kapusról lecsorgó pakkra, Huszák Alexandra elé passzolt, akinek nem volt nehéz dolga. Ezzel együtt alapidőben nyerhetett volna a skandináv alakulat, másfél perccel a vége előtt a kapuvas mentett Németh helyett.

A hosszabbításban nem esett gól, Huszák a felső lécet találta el, így a rávezetés döntött. Ebben hét párt követően 1-1-re álltak, magyar részről Pázmándi Zsófia volt eredményes, ám a nyolcadik körben Kreisz Emma lövését védte a kapus, Millie Rose Sirum bombájával szemben viszont Németh tehetetlen volt.

A magyarok pénteken a házigazda osztrák, míg szombaton a francia együttessel találkoznak. A tornáról az első két helyezett jut fel az elitbe, míg az utolsó kiesik a divízió I/B-be.

"Szerintem ez volt az eddigi legjobb meccsünk ezen a világbajnokságon. Összességében és egyénileg is jobban játszottunk, mint az első két mérkőzésen, és úgy érzem, mi voltunk a jobb csapat" - nyilatkozta a Kossuth Rádióban a csatár Seregély Míra.

Hozzátette, rengeteg helyzetük volt - több mint ellenfelüknek -, de a kihasználásukon, valamint az emberelőnyök kihasználásán javítaniuk kell. Az amerikai University of Maine hokisa szerint a nagyobb termetű, erősebb játékosokból álló norvégok használták a fizikális adottságaikat, és bár nagyon erőszakosak tudnak lenni a palánknál, komoly erőfölényt mégsem érzett.

Seregély hangsúlyozta, Németh Anikó az egész meccsen nagyon jól védett, a szétlövés pedig mindig a szerencsén is múlik.

Meglátása szerint a következő ellenfelükre, az osztrákokra való felkészülés során jó kiindulópont lesz, hogy játszottak velük két edzőmeccset a vb előtt Mátyásföldön.

"Jó csapat az osztrák, viszont nem verhetetlen. Tudnak hibázni, amit mindenképpen ki kell használnunk. Jó meccsre számíthatunk, szerintem hasonlóan szoros lesz, mint a norvégok elleni" - nyilatkozta Seregély.


További eredmények:
Hollandia-Koreai Köztársaság 3-1 (1-0, 0-1, 2-0)
Franciaország-Ausztria 5-3 (1-1, 1-1, 3-1)

Az állás: 1. Franciaország 7 pont (13-8), 2. Norvégia 7 pont (9-6), 3. MAGYARORSZÁG 7 (5-2), 4. Ausztria 3 (11-8), 5. Hollandia 3 (4-8), 6. Koreai Köztársaság 0
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!