Női divízió I/A-vb - Szétlövéses vereség a házigazdától, szombaton dől el a feljutás

Sport, 2024.04.26

A magyar női jégkorong-válogatott szétlövés után 3-2-re kikapott a házigazda osztrák csapattól a klagenfurti divízió I/A világbajnokság pénteki játéknapján, így a szombati, franciák elleni összecsapáson dől el a feljutása.



Eredmény, 4. forduló:
Ausztria-Magyarország 3-2 (2-2, 0-0, 0-0, 0-0), szétlövés után
----------------------------------------------
gólszerzők: Fazokas (20.), Artner (20.), illetve Seregély (3.), Németh B. (7.)


Pat Cortina szövetségi kapitány csapata a dél-koreaiak és a hollandok ellen egyaránt 2-0-ra győzött, majd szerdán szétlövésben kikapott a norvégoktól.

Álomszerűen kezdődött és rémálomszerűen végződött az első harmad. Seregély Mira emberelőnyben a harmadik percben vezetést szerzett, Németh Bernadett pedig a hetedikben növelte a különbséget. Azonban a huszadik percben Annika Fazokas szépített, 25 másodperc múlva pedig Lena Artner egyenlített.

A második harmad főleg a védekezésről szólt, a két fél összesen csak kilencszer lőtt kapura úgy, hogy a kapusoknak védenie kellett.

A harmadik felvonás magyar mezőnyfölényt hozott, ugyanakkor egy komoly védelmi hiba után Németh Anikó a gólvonalon tenyerelt rá a korongra. Jöhetett az első gólig tartó maximum ötperces hirtelen halál, ebben a hazaiak a keresztlécet találták el. A szétlövésben magyar részről kizárólag Metzler Regina volt eredményes, a túloldalon pedig ketten is betaláltak.

A magyarok szombaton a francia együttessel találkoznak, és alapjátékidőben, azaz három pontot érően kell győzniük a feljutásért, amennyiben a norvégok papírforma alapján előbb megverik a dél-koreaiakat. A tornáról az első két helyezett jut fel az elitbe, míg az utolsó Koreai Köztársaság kiesett a divízió I/B-be.


További eredmények:
Franciaország-Koreai Köztársaság 5-0 (2-0, 1-0, 2-0)
Norvégia-Hollandia 1-0 - szétlövés után

Az állás: 1. Franciaország 10 pont, 2. Norvégia 9 pont, 3. MAGYARORSZÁG 8, 4. Ausztria 5, 5. Hollandia 4, 6. (és már kiesett) Koreai Köztársaság 0


A szombati program:
Norvégia-Koreai Köztársaság 12.30
MAGYARORSZÁG-Franciaország 16.00
Ausztria-Hollandia 20.25
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!