Női Giro d'Italia - Vos 31. szakaszsikere, Vas 54.

Sport, 2022.07.02

Marianne Vos immár 31 szakaszsikerrel rendelkezik a női Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyen, amelynek harmadik szakaszán, szombaton Vas Kata Blanka 54. lett.

A szárd nagy rajt harmadik szakaszán a péntekihez hasonló sík etap várt a bringásokra. Az ötfős szökést hét kilométerrel a cél előtt fogta be a nagy tempót diktáló mezőny. Az SD Worx hegyikerékpárban olimpiai, országúti mezőnyversenyben világbajnoki negyedik, terepkerékpárban Európa-bajnoki ezüstérmes bringása, Vas - aki ezúttal magyar bajnoki trikóban tekert - utolsó segítőként az egy kilométeres kapuig vitte csapatársát, a belga Lotte Kopeckyt, aki az elsőségért zajló küzdelembe nem tudott beleszólni és hatodik lett.

A győzelmet ezúttal Vos szerezte meg, ezzel már 31. Giro-szakaszsikerét gyűjtötte be pályafutása során a Jumbo-Visma mezőnyversenyben olimpiai és háromszoros világbajnoka. Másodikként holland honfitársa, Charlotte Kool, harmadikként a vb-címvédő és rózsaszín trikós olasz Elisa Balsamo ért célba.

Vas az 54. helyen gurult be, az összetettben 39 másodperces lemaradással a 32. helyen áll.


Eredmény (a szervezők közleménye alapján):

3. szakasz, Cala Gonone-Olbia, 113,4 km:
1. Marianne Vos (holland, Jumbo-Visma) 2:48:22 óra
2. Charlotte Kool (holland, DSM) azonos idővel
3. Elisa Balsamo (olasz, Trek-Segafredo) a. i.
...54. Vas Kata Blanka (SD Worx) 6 másodperc hátrány

Az összetett élcsoportja:
1. Balsamo 5:33:12 óra
2. Vos 6 másodperc hátrány
3. Georgia Baker (ausztrál, BikeExchange-Jayco) 12 mp h.
...32. Vas 39 mp h.


Az Olaszország kontinentális részére történő átköltözés és a vasárnapi pihenőnap után hétfőn a Cesena környéki 120,9 kilométeres táv vár a mezőnyre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!