Női Giro d'Italia - Vos 32. etapsikere, Vas végigtekerte a szakaszt

Sport, 2022.07.06

Marianne Vos 32. etapsikerét ünnepelhette a női Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyen, amelynek hatodik szakaszán Vas Kata Blanka - keddi bukása ellenére dolgozott csapattársaiért - teljesítette a Sarnico és Bergamo közötti 114,7 kilométeres távot.

Vas kedden egy kilométerrel a cél előtt esett nagyot Reggio Emiliában, zúzódások, horzsolások és némileg megdagadt keze ellenére vállalta az indulást. Szerdán egy körpálya ötszöri teljesítése, és ugyanazon emelkedő ötszöri megmászása után Bergamóban egy újabb nehéz emelkedő, majd egy technikás lejtmenet várt a mezőnyre. A karaván az utolsó kaptatónál esett szét, ekkor szakadt le az SD Worx hegyikerékpárban olimpiai, országúti mezőnyversenyben világbajnoki negyedik, terepkerékpárban Európa-bajnoki ezüstérmes magyar bringása, aki addig komoly munkát végzett csapattársaiért.

A hajrában Marianne Vos bizonyult legerősebbnek, ezzel idei második, pályafutása 32. Giro-szakaszsikerét gyűjtötte be a Jumbo-Visma mezőnyversenyben olimpiai és háromszoros világbajnoka. Másodikként Vas belga csapattára, Lotte Kopecky, harmadikként az olasz Silvia Persico ért célba. Vas közel másfél perc lemaradással tekert be.

Az összetett élcsoportja nem változott, a rózsaszín trikós holland Annemiek van Vleuten kiváló lejtmenetének köszönhetően megőrizte első helyét.

Csütörtökön a Prevalle és Passo del Maniva közötti 112,9 kilométer megtétele és hegyi befutó vár a mezőnyre a vasárnapig tartó viadalon.


Eredmények:

6. szakasz, Sarnico-Bergamo, 114,7 km:
1. Marianne Vos (holland, Jumbo-Visma) 2:58:30 óra
2. Lotte Kopecky (belga, SD Worx) azonos idővel
3. Silvia Persico (olasz, Valcar-Travel&Service) a. i.
...60. Vas Kata Blanka (SD Worx) 1:27 perc hátrány

Az összetett élcsoportja:
1. Annemiek van Vleuten (holland, Movistar) 14:50:05 óra
2. Mavi García (spanyol, UAE) 25 másodperc hátrány
3. Marta Cavalli (olasz, FDJ Nouvelle-Aquitaine Futuroscope) 54 mp h.
...33. Vas 13:08 perc hátrány
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!