TV műsor

Női jégkorong-vb - Ismét elhalasztották a tornát

Sport, 2021.04.21

Ismét elhalasztották a női jégkorong-világbajnokságot, amelynek a magyar csapat részvételével a kanadai Halifax és Truro május 6. és 16. között adott volna otthont.

A nemzetközi szövetség (IIHF) szerdán jelentette be, hogy az új-skóciai járványhelyzet miatt kockázatos lett volna megrendezni a viadalt. Az IIHF közölte: a cél az, hogy a járványhelyzet remélt javulásával nyáron meg tudják rendezni a tavalyról a koronavírus-járvány miatt elhalasztott vb-t.

"Szilárdan hittünk benne, hogy a kidolgozott egészségügyi óvintézkedések elegendőek lesznek arra, hogy megóvjuk a játékosokat, hivatalos személyeket, szurkolókat és minden résztvevőt Halifaxben és Truróban" - idézte az IIHF honlapja a szervezet elnökét. René Fasel hozzátette, el kellett fogadniuk a helyi kormányzat szerda reggeli döntését a halasztásról. Egyben hangsúlyozta, a kanadai szövetséggel karöltve már dolgoznak az új időpont kijelölésén, a legfőbb cél pedig az, hogy már a nyáron sor kerüljön a világbajnokságra.

"Nagyon csalódott vagyok, hogy néhány héttel a torna előtt ilyen döntést kellett hozni, ugyanakkor a résztvevők és a közösség egészsége és a biztonsága a legfontosabb szempont" - szögezte le a kanadai szövetség első embere, Tom Renney. Kitért rá: továbbra is szeretnék vendégül látni még az idén a női világelitet.

A története első elit világbajnokságára készülő magyar válogatott csütörtökön utazott volna München érintésével Kanadába, ahol a cseh, a dán, a japán és a német együttessel mérkőzne.

"A lányok keményen dolgoztak az egész szezonban, különösen az elmúlt másfél hétben, és sok mindent feláldoztak a világbajnoki felkészülésért" - fogalmazott a magyar szövetség (MJSZ) közleményében Lisa Haley szövetségi kapitány.

"Derült égből villámcsapásként ért minket a hír, szinte sokkolt, de fontos, hogy ebben a nehéz helyzetben is együtt maradjunk, egységes csapat legyünk. A mostani munka nem vész el, mi készen fogunk állni, bármikor is lesz a világbajnokság" - tekintett előre a szakvezető.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!