Női jégkorong-vb - Kolbenheyer: cél a nyolc közé jutás

Sport, 2023.03.23

A nyolc közé jutás a célja a magyar női jégkorong-válogatottnak az április 5-én rajtoló kanadai világbajnokságon.

Kolbenheyer Zsuzsanna, a magyar szövetség női szakágának vezetője az M1 aktuális csatornán csütörtökön elmondta, mivel idén már nem egy, hanem két kieső lesz, ezért a tízcsapatos bramptoni vb-n a negyeddöntőbe kell jutni. Hozzátette, a csapat kedden utazik Torontóba, és ott még a vb előtt a japán és a német csapattal játszik felkészülési mérkőzést.

"Szerintem most nehezebb lesz bennmaradni, mint tavaly, ugyanakkor a mezőny sokkal kiegyenlítettebb" - tette hozzá. A 2022-es vb-n a magyarok fennállásuk legjobb eredményét elérve a negyeddöntőbe jutottak, és az összesítés alapján a nyolcadik helyen zártak.

Azt még nem lehet tudni, hogy Pat Cortina szövetségi kapitány ott lehet-e a vb-n, mert német klubcsapatával még érdekelt a rájátszásban. Ha a garmish-i SC SC Riessersee még egy kört sikerrel vesz, akkor Cortina helyett Delaney Collins másodedző irányítja az együttest. Az ő személyével kapcsolatban Kolbenheyer megjegyezte, hogy remek edző, "főnyereménynek" tartja, aki érti a magyar csapat mentalítását.

A keretben jelenleg 29 fő szerepel, ezt szűkítik majd az indulásig 25 főre, a bramptoni vb-re pedig húsz mezőnyjátékos és három kapus nevezhető.

A vb április 5-én rajtol, a magyarok egy nappal később kezdik meg szereplésüket a bramptoni CAA Arenában. A nemzeti együttes a vb-n a B jelű ötösben kapott helyet Finnország, Svédország, Németország és Franciaország mellett. Az A jelű csoportban szerepel a házigazda, címvédő, egyben olimpiai bajnok Kanada, valamint az Egyesült Államok, Csehország, Svájc és Japán. Az A csoport öt együttese, valamint a B csoport legjobb három helyezettje vívja a negyeddöntőt, míg az utolsó két helyezett kiesik a divízió I/A-ba.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!