Női jégkorong-vb - Pat Cortina kijelölte bő keretét

Sport, 2024.03.28

Kijelölte bő, 31 fős keretét Pat Cortina, a divízió I/A-világbajnokságra készülő magyar női jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya.

A szövetségtől kapott tájékoztatás szerint a csapat hétfőn kezdi meg a közös munkát Mátyásföldön.

A szakmai stáb 31 játékost hívott be, köztük öt újoncot. Az ifjúsági olimpiai bajnok csapatból négyen vannak ott a keretben. Garát-Gasparics Fanni műtét után nem játszhat, míg Taylor Baker részvétele még a klubelfoglaltságtól függ, ugyanis a tengerentúli profi bajnokság, a PWHL nem áll meg a vb idejére.

Az első héten négy jeges edzés mellett egy gyakorló meccs szerepel a programban, valamint az erőnléti munka is hangsúlyos lesz. Április 8-től már egy szűkebb keret folytatja a felkészülést. Április 12-én és 13-án Ausztriával játszik két mérkőzést a magyar csapat Mátyásföldön.

A végleges keret április 17-én utazik el Klagenfurtba, és a vb kezdete előtt még a hollandokkal találkozik. A divízió I/A vb április 21-én rajtol, az ellenfél a Koreai Köztársaság, Hollandia, Norvégia, Ausztria és Franciaország lesz. Az A csoportba az első két helyezett jut fel.

A keret:

kapusok:
Németh Anikó (Björklöven, svéd), Milibák Helga (BJA), Révész Zsuzsa (MAC Budapest), Takács Noémi Zoé (MAC Budapest)

hátvédek:
Balog Gréta (MAC Budapest), Gengeliczky Dorottya (Trine University, amerikai), Kiss-Simon Franciska (HKB), Koncz Boglárka (HKB), Márton Adél (OHA, kanadai), Mayer Fruzsina (HKB), Németh Bernadett (MAC Budapest), Odnoga Lotti (SDE, svéd), Szabó Bonita (Dornbirn, osztrák)

csatárok:
Báhiczki-Tóth Boglárka (HKB), Dabasi Réka (HKB), Fehér Nikolett (HKB), Gondos Tamara (MAC Budapest), Hiezl Réka Effi (Vasas), Horváth Imola (MAC Budapest), Huszák Alexandra (MAC Budapest), Imets Mercédesz (BJA), Jókai-Szilágyi Kinga (Skelleftea, svéd), Kreisz Emma (University of Minnesota, amerikai), Metzler Regina (OHA, kanadai), Mozolai Berta (Stanstead College, kanadai), Pázmándi Zsófia (Plattsburgh, amerikai), Rónai Alexandra (MAC Budapest), Seregély Míra (University of Maine, amerikai), Szamosfalvi Petra (HKB), Weiler Krisztina (MAC Budapest), Williams Hayley (HKB)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!