Női kézilabda BL - A Ferencváros kikapott a címvédő Vipers otthonában

Sport, 2023.01.07

A Ferencváros 27-26-ra kikapott a címvédő norvég Vipers Kristiansand otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének tizedik fordulójában, szombaton.

Női kézilabda BL - FTC-Rail Cargo Hungaria - Vipers Kristiansand

  • Eredmény, csoportkör, 10. forduló, A csoport:
Vipers Kristiansand (norvég) - FTC-Rail Cargo Hungaria 27-26 (15-15)


lövések/gólok: 47/27, illetve 43/26

gólok hétméteresből: 5/3, illetve 1/1

kiállítások: 6, illetve 10 perc


A vendégek keretéből Kovacsics Anikó, Béatrice Edwige, Kovács Anett és Márton Gréta, a hazaiaktól Vilde Kaurin Jonassen, Marta Tomac, Jamina Roberts, Hanna Maria Yttereng, Nerea Pena és Sunniva Naes Andersen is hiányzott.

Markéta Jerábková vezérletével a Vipers kezdett jobban, ezért Elek Gábor vezetőedző 7-4-nél időt kért. Csapata hét percen belül egyenlített, sőt egy 5-1-es sorozat végén már két találattal vezetett. Ekkor váratlanul nagyot változott a játék képe, és az FTC hibáit kihasználva egy 4-0-s szériát produkáltak a norvégok, de a szünetben döntetlen volt az állás.

A második félidő elején Hársfalvi Júlia kiállítása miatt Szucsánszki Zita játszott balszélsőt, és egy látványos ejtéssel bizonyította, hogy arról a posztról is eredményes tud lenni. Az FTC egy 4-0-s széria végén megint kettővel jobban állt, majd a meccs kétharmadánál az egyik csapattársa, Ragnhild Valle Dahl véletlenül orrba rúgta Jerábkovát, ezért a Vipers legjobbja kivált a játékból. Egyik csapat sem uralta a játékot, sok volt a kapkodás, ráadásul az 53. percben kényszerszünetet kellett tartani, mert elmozdult a pálya borításának egy darabja.

A hazaiak 4-1-es sorozata után felváltva estek a gólok, az FTC-nek volt esélye a győzelemre, de a végjátékban Katrine Lunde és Bíró Blanka is bemutatott egy-egy védést, Klujber Katrin lövését pedig sáncolták a hazaiak, akik így egy találattal győztek.

A címvédőnél Anna Vjahirjeva és Markéta Jerábková hét-hét góllal, Katrine Lunde 12 védéssel zárt, a túloldalon Emily Bölk nyolc alkalommal volt eredményes, Bíró Blanka 12-szer védett.

A két csapat nyolcadik egymás elleni mérkőzésén három ferencvárosi siker és egy döntetlen mellett negyedszer nyert a Vipers.

A négy győzelemmel, egy döntetlennel és öt vereséggel álló Ferencváros egy hét múlva a szlovén Krim Mercator Ljubljanát fogadja Érden, a nyolc sikerrel és két vereséggel rendelkező Győr pedig a horvát Lokomotiva Zagreb vendége lesz jövő szombaton.


Korábban:
B csoport: Győri Audi ETO KC-Storhamar HE (norvég) 39-26 (17-13)

Fotó: Archív/MTI
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!