Női kézilabda BL - A Győr a dán Esbjerggel játszik az elődöntőben

Sport, 2022.05.10

Az ötszörös győztes Győri Audi ETO KC a dán Team Esbjerg csapatával találkozik a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében, a budapesti négyes döntő első játéknapján, június 4-én, a másik ágon pedig a címvédő norvég Vipers Kristiansand a francia Metz együttesével játszik.

A keddi budapesti sorsoláson elhangzott, hogy az MVM Dome sorra kerülő torna kezdési időpontjait az európai szövetség csak később hozza nyilvánosságra.

A Győr és az Esbjerg eddig csupán kétszer találkozott egymással: 2017-ben hazai pályán és Dániában is az ETO győzött a BL-ben.

Az ETO 14. alkalommal jutott a legjobb négy közé a BL-ben, 2007 óta ez csak egyszer, 2015-ben nem sikerült neki. A fináléba nyolcszor került be, amit ötször nyert meg, tavaly bronzérmes lett.

A győriek idén csoportgyőztesként jutottak tovább, majd a negyeddöntőben 56-44-es összesítéssel búcsúztatták a francia Brest Bretagne együttesét. Az Esbjergnek ez lesz az első szereplése a BL legjobb négy csapata között. A csoportkörből ugyancsak az első helyen lépett tovább, a negyeddöntőben pedig 53-52-es összesítéssel búcsúztatta a román CSM Bucuresti-t.


A négyes döntő (MVM Dome) programja:

június 4., szombat:

elődöntők:
Győri Audi ETO KC-Team Esbjerg (dán)
Metz HB (francia)-Vipers Kristiansand (norvég)

június 5., vasárnap:
a 3. helyért
döntő
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!