Női kézilabda BL - A szövetségi kapitány szerint a Győr a négyes döntő esélyes

Sport, 2019.05.10

Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint a címvédő Győri Audi ETO KC a Bajnokok Ligája hétvégi, budapesti négyes döntőjének esélyese.

"Két-három világszínvonalú játékosuk van minden poszton. Elég, ha csak az átlövőket sorolom: Oftedal, Groot, Mörk, Tomori, Hansen. Mindannyian vezéregyéniségek hazájuk válogatottjában. Egy ilyen csapatot rendkívül nehéz legyőzni" - nyilatkozta a dán edző az európai szövetség honlapján.

Rasmussen hozzátette, lehetséges, hogy védekezésben van gyenge pontja az ETO-nak, de ebben is sokat javult, ezért nem hiszi, hogy bármelyik riválisa képes lesz nyerni ellene.

A négyszeres BL-győztes győriek szombaton 15.15-től a norvég Vipers Kristiansanddal találkoznak az elődöntőben, a Papp László Budapest Sportarénában. A másik ágon az orosz Rosztov-Don és a francia Metz HB mérkőzik egymással. A helyosztókat vasárnap rendezik.

A magyar válogatott másodedzője, Siti Beáta szerint aki le akarja győzni a győrieket, annak le kell lassítania a címvédő játékát.

"Először is Oftedalt és Grootot hibázásra kell kényszeríteni, és elérni, hogy a csapat ne vezethessen olyan gyors támadásokat, amilyeneket szokott" - tette hozzá.

David Davis, az ugyancsak BL-elődöntős Telekom Veszprém férficsapatának vezetőedzője hangsúlyozta, hogy a Győr még kollégája és honfitársa, a szintén spanyol Ambros Martín tavaly nyári távozása után is rendkívül erős.

"A klubvezetők rendszerint jó játékosokkal erősítenek, és az új vezetőedző, Danyi Gábor nagyszerű munkát végez, ezért esélyesként kell számon tartani a csapatot" - nyilatkozta.

Davis szerint az ellenfeleknek akkor lehet esélyük az ETO ellen, ha igazán jó napot fognak ki, és a védekezésük, valamint a kapusteljesítményük tökéletes lesz.

"Kemény küldetés megakadályozni a magyar csapat győzelmét, hiszen gyakorlatilag otthon játszik" - vélekedett a Davis.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!