Női kézilabda BL - Brattset Dale gyermeket vár, Solberg két hétig nem edzhet

Sport, 2022.04.25

Gyermeket vár Kari Brattset Dale, a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjére készülő Győri Audi ETO KC norvég beállósa, míg honfitársára, a kapus Silje Solbergre két hét pihenőre vár.

"A mérkőzések és edzések során sajnos mindig fennáll a sérülés kockázata, ez része az élsportnak, a gyermekvállalás azonban egy jól tervezhető folyamat része. Kari esetében korrekt egyeztetések zajlottak korábban, így az idei évad keretét az ő terveivel összhangban alakítottuk ki. Nyilván nem egyszerű a világ egyik legjobb beállósát a szezon legintenzívebb időszaka előtt nélkülözni, de hiszem, hogy Linn Blohm és Crina Pintea megfelelően megoldja az előttünk álló feladatokat" - fogalmazott a klub hétfői közleményében Görbicz Anita, a Győri Audi ETO KC elnöke, aki hozzátette: egy nő számára az anyává válás és a várandóság hónapjai az egyik legcsodálatosabb időszak az életben.

A kapus Silje Solberg a közelmúltban egy nem kézilabdázáshoz köthető, ám halaszthatatlan orvosi beavatkozáson esett át hazájában, Norvégiában. A játékos jól van, azonban orvosai két hét teljes edzéstilalmat írtak elő számára, emiatt biztosan nem vesz részt a franciaországi mérkőzésen. Állapota kielégítő, a május 7-i visszavágó előtt már edzésbe állhat.

A Győr szombaton a francia Brest Bretagne otthonában lép pályára a BL negyeddöntő első felvonásán.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!