Női kézilabda BL - Dániai győzelemmel zárta a csoportkört az FTC

Sport, 2023.02.12

A Ferencváros 28-25-re nyert a dán Odense HB otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában, vasárnap.

A mérkőzés olyan szempontból tét nélküli volt, hogy a csoportkör utolsó játéknapján már egyik csapat sem tudott változtatni a helyezésén, és az is eldőlt, hogy az FTC a montenegrói Buducnost Podgoricával, az Odense pedig a norvég Storhamarral találkozik a rájátszás első fordulójában, a negyeddöntőbe jutásért.



Eredmény, csoportkör, 14. (utolsó) forduló, A csoport: Odense HB (dán) - FTC-Rail Cargo Hungaria 25-28 (9-15)
------------------------------------------------------

lövések/gólok: 50/25, illetve 47/28

gólok hétméteresből: 3/2, illetve 0

kiállítások: 2, illetve 10 perc


A vendégek keretéből Béatrice Edwige, Kovács Anett, Janurik Kinga, Dragana Cvijic és Szucsánszki Zita is hiányzott.

A tétnélküliség az első félidőben a magyar csapat játékosaink látszott kevésbé, ugyanis motiváltan, kevés hibával kézilabdáztak, és egy 8-1-es sorozattal hatgólos előnyt alakítottak ki. A második felvonás elején a dánok felzárkóztak mínusz kettőre, mert úgy tűnt, a vendégek szerint már lefutott a mérkőzés. Másfél perccel a vége előtt már csak egy találat volt az FTC előnye, de az utolsó percben Kisfaludy Anett bebiztosította a győzelmet a magyaroknak. Az Odense 25 lövést rontott a meccsen.

Klujber Katrin hét góllal, Bíró Blanka 14 védéssel járult hozzá a sikerhez, a túloldalon Dione Housheer hatszor talált be, Martina Thörn és Althea Reinhardt hat-hat védést mutatott be.

Az FTC hét győzelemmel, egy döntetlennel és hat vereséggel csoportja negyedik helyén végzett.

A rájátszás első fordulójának mérkőzéseit március 18-án és 19-én, illetve egy héttel később, a negyeddöntő meccseit április 29-én és 30-án, illetve egy héttel később rendezik. Továbbjutás esetén a Ferencvárosra a francia Metz HB vár a negyeddöntőben, ahol az ötszörös BL-győztes Győri Audi ETO KC a norvég Storhamar HE és az Odense párharcának továbbjutójával játszik.


Az A csoport végeredménye:

-------------------------
1. Vipers Kristiansand (norvég) 23 pont, 2. CSM Bucuresti (román) 22, 3. Odense HB 16, 4. FTC-Rail Cargo Hungaria 15, 5. RK Krim Mercator Ljubljana (szlovén) 12, 6. Brest Bretagne (francia) 12, 7. SG BBM Bietigheim (német) 12, 8. DHK Baník Most (cseh) 0

A B csoport végeredménye:

-------------------------
1. Metz HB (francia) 25 pont, 2. Győri Audi ETO KC 22 pont, 3. Team Esbjerg (dán) 20, 4. CS Rapid Bucuresti (román) 20, 5. Buducnost Podgorica (montenegrói) 13, 6. Storhamar HE (norvég) 8, 7. Kastamonu Belediyesi GSK (török) 3, 8. RK Lokomotiva Zagreb (horvát) 1

Pontegyenlőség esetén az egymás ellei eredmények rangsoroltak. A csoportok első két-két helyezettje a negyeddöntőbe, a 3-6. helyezettek pedig a rájátszás első fordulójába jutottak.


A rájátszás első fordulójának párosítása:
Storhamar HE-Odense HB
Brest Bretagne-Team Esbjerg
Buducnost Podgorica - FTC-Rail Cargo Hungaria
Krim Mercator Ljubljana-CS Rapid Bucuresti
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!