Női kézilabda BL - Érden is kikapott a CSM Bucuresti-től a Ferencváros

Sport, 2022.12.11

A Ferencváros 33-29-re kikapott a román CSM Bucuresti-től a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének nyolcadik fordulójában, szombaton.

Női kézilabda BL - FTC-Rail Cargo Hungaria-CSM Bucuresti Az FTC egyszer sem vezetett az egész mérkőzésen, ahogyan múlt vasárnap a 30-24-es román győzelemmel zárult bukaresti meccsen sem.


Eredmény, csoportkör, 8. forduló, A csoport: FTC-Rail Cargo Hungaria - CSM Bucuresti (román) 29-33 (11-17)
-------------------------------------------------------------

lövések/gólok: 53/29, illetve 51/33

gólok hétméteresből: 1/1, illetve 3/2

kiállítások: 0, illetve 4 perc


A hazaiak keretéből Kisfaludy Anett, Béatrice Edwige, Kovács Anett és Cirjenics-Kovacsics Anikó, a vendégektől Laura Glauser és Kalidiatou Niakaté hiányzott.

Eleinte akadozott az FTC támadójátéka, a hatodik percben született meg az első hazai gól, de ezt a CSM nem tudta kihasználni. Kisfaludy és Edwige hiányában Dragana Cvijic mellett a jobbátlövő Alicia Stolle játszott beállót a magyar csapatban, és góllal mutatkozott be ideiglenes posztján. Egy 5-1-es sorozattal elhúztak a bukarestiek, Elek Gábor vezetőedző időt kért, ennek hatására egy 4-1-es szériával felzárkózott csapata. Továbbra is sok volt a hiba - elsősorban támadásban - ferencvárosi oldalon, ezt kihasználva a vendégek megint elhúztak, és 17-11-es előnyben voltak a szünetben. A Magyar Kupa címvédője az első félidőben 14 lövést rontott.

A játék képe a második felvonás elején, majd Elek Gábor dühös időkérése után sem változott. Marie Davidsen ismét remekül védett a CSM kapujában, erre alapozva csapata a 37. percben már tíz találattal vezetett. A románok összpontosítása a fölényesnek ígérkező győzelem tudatában némileg romlott, ezt kihasználva valamelyest csökkentette hátrányát a Ferencváros. A hajrában egyre kevesebb energiát fordítottak a védekezésre a csapatok, így gólgazdag találkozón kapott ki az FTC, amely egy 6-0-s sorozattal kozmetikázni tudta az eredményt.

Emily Bölk, Márton Gréta és Klujber Katrin öt-öt gólt szerzett, Bíró Blanka öt, Janurik Kinga három lövést védett. A túloldalon Crina Pintea hatszor talált be, Marie Davidsennek 13 védése volt.

A két csapat 12. alkalommal találkozott egymással tétmeccsen, három magyar siker mellett a románok kilencedszer győztek.

A hat győzelemmel és egy vereséggel rendelkező Győri Audi ETO KC vasárnap a román Rapid Bucuresti otthonában lép pályára, a három sikerrel, egy döntetlennel és négy vereséggel álló Ferencváros pedig jövő szombaton a cseh Baník Most együttesét fogadja Érden.
(MTI)

Galériánk

Női kézilabda BL - FTC-Rail Cargo Hungaria-CSM Bucuresti Női kézilabda BL - FTC-Rail Cargo Hungaria-CSM Bucuresti
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!