Női kézilabda BL - Fontos győzelmet aratott Bukarestben a Ferencváros

Sport, 2024.02.04

Az elmúlt idényben döntős FTC-Rail Cargo Hungaria a továbbjutás szempontjából kulcsfontosságú találkozón 23-20-ra nyert vasárnap a Korsós Dorinával felálló Rapid Bucuresti vendégeként a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében.



Női kézilabda BL, csoportkör, 12. forduló, B csoport:
Rapid Bucuresti (román) - FTC-Rail Cargo Hungaria 20-23 (11-16)
---------------------------------------------------------------

lövések/gólok: 34/20, illetve 42/23

gólok hétméteresből: 4/3, illetve 3/1

kiállítások: 4, illetve 6 perc


Szeptemberben Érden 24-24-es döntetlent játszott egymással a két gárda. Allan Heine vezetőedző magyar együttese győzelmi kényszerben lépett pályára Bukarestben, mert bár egy ponttal vendéglátója előtt állt, de a románok jövő héten a pont nélkül sereghajtó Zaglebie Lubinnal mérkőznek.

Jól kezdett a Ferencváros, amely remek védekezésére és Böde-Bíró Blanka jó teljesítményére, valamint a szünetig hétszer eredményes Emily Bölk villanásaira alapozva 16-10-re vezetett az első játékrész hajrájában.

A második félidőben 19-14-ig tartotta ötgólos előnyét a zöld-fehér csapat, a bukarestiek innen tudtak két találatra (22-20) felzárkózni az utolsó négy percen belül azt kihasználva, hogy mindössze hétszer volt eredményes a szünet után a vendég gárda. Az FTC ennek ellenére nyerni tudott és két fordulóval a zárás előtt három pontra távolodott el riválisától.

Bölk nyolc találattal lett a találkozó legeredményesebbje, bukaresti oldalon Andjela Janjusevic hétszer lőtt gólt, Korsós pedig egyszer.


korábban:

A csoport:
SG BBM Bietigheim (német)-DVSC Schaeffler 27-31 (15-13)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!