Női kézilabda BL - Győri-Lukács szerint egy tizedmásodperc dönthet Lunde ellen

Sport, 2023.06.02

Győri-Lukács Viktória, a Győri Audi ETO KC kézilabdázója szerint egy tizedmásodperc dönthet a lövéseknél Katrine Lunde, a címvédő Vipers Kristiansand kapusa ellen a női Bajnokok Ligája szombati elődöntőjében.

"Nem készülünk belőle külön. Mindenki tudja, milyen stílusban véd, és ő is ismer minket. Az az egy tizedmásodperc fog dönteni, amikor eldöntjük, hova lövünk" - nyilatkozta pénteken a válogatott jobbszélső a norvégok kétszeres olimpiai, kétszeres világ- és hatszoros Európa-bajnok kapusáról, aki 2010 és 2015 között az ETO hálóőre volt.

A két csapat legutóbb a tavalyi döntőben találkozott egymással, akkor 33-31-re a Vipers győzött. Győri-Lukács elárulta, a közelmúltban újra végignézte az egy évvel ezelőtti mérkőzésüket, hogy tanuljon belőle, és újra átélhesse, amit tavaly átéltek.

"Szinte teljesen más csapattal vannak itt, ezért próbálunk nem a múltból építkezni. Meghatározó játékosok mentek és jöttek, akik másként játszanak, de a taktikájuk nem lesz más" - vélekedett.

Hozzátette, nagyon sok jó játékosa van az ellenfélnek, és mindenki másban jó, de érzése szerint alaposan felkészültek és készen állnak.

"Ez lesz az utolsó két meccsünk a szezonban, ezért mindent ki foguk adni magunkból, de nyilván a Vipers is ugyanígy áll hozzá. Nem csak a legjobb teljesítményünkkel tudunk mérkőzést nyerni, ha kivisszük szívünket-lelkünket a pályára, akkor nem lesz probléma" - mondta Győri-Lukács.

Hangsúlyozta, ha fáradnak a belső poszton játszó társai, akkor a szélsőknek arra kell összpontosítaniuk, hogy éljenek a lehetőséggel, és értékesítsék azt a három-négy-öt helyzetet, ami adódik előttük.

Az ötszörös BL-győztes Győr és a címvédő Vipers elődöntője szombaton 15.15-kor kezdődik a budapesti MVM Dome-ban. Utána 18 órától a Ferencváros és a dán Team Esbjerg játszik egymással. A helyosztókat vasárnap rendezik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!