Női kézilabda BL - Hlavaty szerint a Vipersnek is fontos lenne a győzelem az FTC ellen

Sport, 2024.02.07

Hlavaty Tamás, a norvég Vipers Kristiansand női kézilabdacsapatának vezetőedzője szerint az ő együttesének is fontos lenne a szombati győzelem a Bajnokok Ligájában, akárcsak a Ferencvárosnak.

A Vipers az FTC-hez látogat a BL csoportkörének utolsó előtti körében, és bár a címvédő már biztosította helyét a rájátszás első fordulójában - amelynek tétje a negyeddöntőbe jutás lesz -, de nem mindegy számára, hogy hányadik helyen zár.

"Ahogyan a Ferencvárosnak is fontos megnyerni ezt a meccset, nekünk is. Nagy csatát várok, mert egyik Érdre utazó csapatnak sincs egyszerű dolga, de ugyanúgy készülünk erre a mérkőzésre, mint bármelyik másikra és a lehető legjobb eredményt szeretnénk elérni" - hangsúlyozta az M1 aktuális csatornának Hlavaty.

Megerősítette a háromszoros BL-győztes együttes anyagi nehézségeiről szóló hírt is, amit a vezetőség december végén közölt a játékosokkal és stábbal. A 36 éves szakember elmondása szerint a vezetőség az energiaárak jelentős növekedésével és a támogatók szorult helyzetével magyarázta a jelenlegi állapotot.

Hlavaty szerint a játékosok eddig a megszokott ütemben kapták a fizetésüket, de a legutóbbi megbeszélésen beleegyeztek, hogy a jövőben alacsonyabb bért kapjanak, emellett pedig a szponzorok toborzásában is nagy szerepet vállalnak. A klub hatmillió koronás hiánnyal küzd, ennek kétharmadát viszont már sikerült összegyűjtenie.

"Ha meglesz ez a hatmilliós összeg, akkor ebben az idényben nem lesz gondunk, a következő szezontól pedig új szponzorokat szereztek, így jelenleg ez is biztosítottnak tűnik" - mondta Hlavaty. Hozzátette, még nem lehet tudni, kik fognak távozni a játékoskeretből az anyagi nehézségek miatt, az ő helye azonban stabilnak tűnik a kispadon.

A Vipers Kristiansand a negyedik, az FTC-Rail Cargo Hungaria a hatodik a B csoportban a 13. forduló előtt. A két nyolcasból az első két-két helyezett közvetlenül a negyeddöntőbe jut, a 3-6. helyezettek pedig keresztbejátszanak majd ugyanezért.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!