Női kézilabda BL - Két másodperccel a vége előtt szerzett győztes gólt a Metz a Győr ellen

Sport, 2023.01.21

A Győri Audi ETO KC 29-28-ra kikapott szombaton a francia Metz HB otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 12. fordulójában.



Eredmény, csoportkör, 12. forduló, B csoport:
Metz HB (francia)-Győri Audi ETO KC 29-28 (13-13)
-------------------------------------------------

lövések/gólok: 51/29, illetve 48/28

gólok hétméteresből: 5/5, illetve 3/3

kiállítások: 4, illetve 0 perc


A vendégek keretéből Kari Brattset, Veronica Kristiansen és Rü Unhi hiányzott.

Nagy lendülettel kezdtek a franciák, többször is hibázásra kényszerítették ellenfelüket, akik a 17. percben, 8-4-es hátrányban kértek először időt. Az ETO hét percen keresztül nem talált be, és a 19. percig csak Ana Gros volt eredményes az ötszörös BL-győztesnél. A Metz 9-4-es vezetése után 7-2-es sorozatot produkált az egyre összeszedettebben kézilabdázó vendégcsapat, amely kilenc perc alatt egyenlített, és a szünetben is döntetlen volt az állás.

A második félidő elején egy 4-0-s sorozattal megint ellépett a Metz, amely ismét kihasználta ellenfele hibáit, de ezúttal sokkal gyorsabban tudtak reagálni a győriek, és egy 4-1-es széria végén 20-20 volt az állás. A folytatásban is hullámzó volt a játék és az eredmény alakulása, előbb a Metz lőtt egymás után hármat, majd a Győr. Száz másodperccel a vége előtt a házigazdák büntetőből egyenlítettek, majd Győri-Lukács Viktória is betalált. A Metz ismét kapott egy hétméterest, melyet értékesített, ezután a magyar csapat a győzelemért támadott, ám Stine Oftedal eladta a labdát, így Chloe Valentini két másodperccel a vége előtt megszerezte a győztes gólt a franciáknak.

A vendégeknél Ana Gros tíz, Győri-Lukács Viktória és Stine Oftedal öt-öt gólt lőtt, Sandra Toft 16 védéssel zárt. A hazaiaknál Bruna de Paula - aki nyártól a Győr játékosa lesz - és Kristina Jörgensen hat-hat alkalommal talált be, Hatadou Sako pedig 11 védést mutatott be.

A két csapat 11. egymás elleni BL-meccsén nyolc győri siker mellett harmadszor győzött a Metz.

A kilenc győzelemmel és három vereséggel álló győriek legközelebb február 5-én a török Kastamonu Belediyesi GSK otthonában lépnek pályára a BL csoportkörében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!