Női kézilabda BL - Simán kikapott Brestben a Debrecen

Sport, 2024.01.06

A DVSC Schaeffler 38-28-ra kikapott szombaton a Brest Bretagne vendégeként a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének kilencedik fordulójában.



Női Bajnokok Ligája, csoportkör, 9. forduló, A csoport:
Brest Bretagne (francia)-DVSC Schaeffler 38-28 (19-14)
-----------------------------------------------------

lövések/gólok: 52/38, illetve 44/28

gólok hétméteresből: 2/2, illetve 3/3

kiállítások: 4, illetve 6 perc


A két együttes október végi egymás elleni találkozóját házigazdaként 31-24-re nyerte Szilágyi Zoltán vezetőedző együttese.

Bátor játékkal kezdett a Debrecen, de 5-5 után három találattal ellépett a francia alakulat. Noha többször is egy találatra zárkózott a vendég együttes, az első félidő hajrájára javuló kapusteljesítménye ellenére romlott a védekezése, a pihenőre így ötgólos hazai előnnyel vonulhattak a felek.

Szünet után a hajdúságiak voltak először eredményesek, de mindkét oldalon sok hiba akadt. A kevesebbet rontó Brest négy perc leforgása alatt hét találatra növelte előnyét (22-15). Szilágyi gyors egymásutánban két időkérésre kényszerült, ez sem változtatott azonban a játék képén, 7-0-s periódussal már 11 gól volt a két csapat között (26-15). A hitehagyottá váló vendégek nem tudtak számottevően zárkózni, így sima vereséget szenvedtek.

Alexandrina Cabral Barbosa kilenc góllal járult hozzá a hazai sikerhez. Debreceni részről Jovana Jovovic négyszer volt eredményes, akárcsak Kácsor Gréta, illetve a magyar válogatottal decemberben világbajnokságon szerepelt játékosok közül Vámos Petra és Töpfner Alexandra.

"Többet vártam önmagunktól. Tudtuk, hogy a Brest jobb csapat, ezúttal remekül is játszott ellenfelünk. A második félidőben sajnos teljesen szétesett a játékunk, sok volt a technikai hiba, nem tudtuk megállítani a Brest lerohanásait" - értékelt a DVSC honlapján Szilágyi Zoltán.

A Debrecen - amely a hatodik helyen áll az A csoportban - jövő vasárnap a Buducnost Podgoricához látogat.


Korábban:
Győri Audi ETO KC-IK Sävehof (svéd) 39-20 (19-7)



Korsós Dorina nyolc gólt szerzett, de csapata, a Rapid Bucuresti 25-24-re alulmaradt a Krim Mercator Ljubljana vendégeként a B csoportban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!