Női kézilabda BL - Súlyos FTC-vereség a Bietigheimtől

Sport, 2020.11.07

A Ferencváros 11 góllal kikapott a német Bietigheim csapatától a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hetedik fordulójában, szombaton Érden.

A német együttesnek hat vereség után ez volt az első pontszerzése a BL mostani idényében.


Eredmény, csoportkör, 7. forduló, A csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria - SG BBM Bietigheim (német) 24-35 (11-14)
-----------------------------------------------------------------


A hazaiak keretéből ezúttal Szucsánszki Zita és Márton Gréta hiányzott. Mindkét együttesben szerepelt egy-egy holland világbajnok, aki régi ismerősként köszöntötte az ellenfelet: Angela Malestein hat évet töltött a Bietigheimnél, mielőtt idén nyáron a Ferencvároshoz igazolt, Danick Snelder pedig négy idényen keresztül az FTC-t erősítette, nyáron Siófokra szerződött, a német klub pedig múlt csütörtökön jelentette be a leigazolását.

A Ferencváros szervezett szurkolói csoportja a koronavírus-járvány miatti korlátozások miatt nem jelent meg a mérkőzésen, amely így a megszokottnál sokkal hangulattalanabb volt.

Mindkét együttes pontatlan támadójátékkal kezdett, a vendégek a harmadik, a hazaiak a hetedik percben szerezték első akciógóljukat. Amint pontosabbá váltak a magyar csapat lövései, 4-0-s sorozatot produkált, és a 13. percben átvette a vezetést. A folytatásban ismét hatékonyabban védekezett a Bietigheim, az FTC akcióiból hiányzott az átütőerő és - Klujber Katrin kivételével - nem voltak jó egyéni teljesítmények. A németek mindkét kapu előtt határozottabban kézilabdáztak, és a szünetben 14-11-re vezettek.

A második félidő elején Elek Gábor vezetőedző ismét időt kért, mert csapata már ötgólos hátrányban volt, ám a játék képe nem változott. Sok volt a labdaeladás, így a vendégek könnyű találatokkal növelték előnyüket (14-22). Az FTC edzője a 39. percben kihasználta utolsó időkérési lehetőségét is, de a taktikán nem változtatott, és mivel sebességben és kapusteljesítményben is nagy volt a különbség - a németek javára -, nem csökkent a magyar csapat hátránya.

Tíz perccel a vége előtt már tíz találattal jobban álltak a vendégek, és kiváló produkciójukat az utolsó másodpercben egy kínai figurából lőtt góllal koronázták meg.

A Ferencváros legeredményesebbje Kovacsics Anikó és Klujber Katrin volt egyaránt hét góllal, a vendégeknél Antje Lauenroth és Julia Maidhof is ennyit dobott. A mezőny legjobbja a német csapat norvég kapusa, Emily Stang Sando volt.

A két csapat ötödik egymás elleni tétmérkőzésén - három FTC-siker mellett - másodszor győzött a Bietigheim.

A két győzelemmel és három vereséggel álló FTC jövő vasárnap a Bietigheim otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében, a négy sikerrel és két döntetlennel rendelkező, címvédő Győr pedig a pénteki tízgólos győzelmet (34-24) követően vasárnap ismét hazai pályán játszik a Borussia Dortmunddal a Németországban bevezetett szigorú óvintézkedések és korlátozások miatt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!