Női kézilabda Eb-felkészülés - Súlyos magyar vereség a németek elleni főpróbán

Sport, 2022.10.31

A pénteken kezdődő Európa-bajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott 31-20-ra kikapott Németországtól a Tatabányán rendezett hétfői edzőmérkőzésen.



Eredmény:
Magyarország-Németország 20-31 (12-17)
-------------------------------------

lövések/gólok: 50/20, illetve 44/31

gólok hétméteresből: 4/3, illetve 3/1

kiállítások: 4, illetve 8 perc


Magyarország:

------------
Szikora - Schatzl, Vámos 3, Hornyák, Bordás 4, Klujber 8, Faluvégi, cserék: Kácsor 1, Kuczora 1, Albek, Töpfner 2, Füzi-Tóvizi, Korsós 1, Szemerey, Debreczeni-Klivinyi, Tóth E., Planéta


A magyar csapat minden játékosa egészséges, de taktikai okok miatt Janurik Kinga, Márton Gréta, Pásztor Noémi és Győri-Lukács Viktória ezúttal kimaradt a keretből.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány már a kilencedik percben időt kért, mert csapata pontatlan volt támadásban, és ezt az ellenfél rendre lerohanásokkal és gyors gólokkal használta ki (2-5). A rövid pihenő után sem változott a játék képe, továbbra is rendkívül pontatlanok voltak a támadások, ezért a szakvezető irányítót cserélt. A védekezés és a kapusteljesítmény sem működött megfelelően, a hátrány tovább nőtt (3-10), ezért a hazaiak a kapusuk lecserélésével létszámfölényes támadójátékra álltak át.

A meccs harmadánál átmenetileg pontosabban, kevesebb hibával kézilabdázott a magyar válogatott, egy 5-1-es sorozattal felzárkózott, de mivel az első félidőben összesen 12 lövést hibázott, a szünetben ötgólos hátrányban volt.

Szikora Melinda 16 német kísérletből csak egyet védett ki, ezért a második felvonást Szemerey Zsófia kezdte a kapuban, de ez sem segített a csapaton. Előjöttek a meccs első felében látott hibák, és a 43. percben Golovin ismét időt kért (16-23), de ezúttal is hiába, mert minden csapatrészében gyengélkedett a válogatott. Az 52. percben már tízgólos előnyben voltak a németek, akik taktikusan, pontosan, felkészülten játszottak, a magyarok viszont négy nappal az első Európa-bajnoki csoportmérkőzésük előtt harminc kihagyott lövéssel zártak, és aggasztó főpróbát produkáltak.

Szikora egy, Szemerey öt védéssel zárt, a túloldalon Katharina Filter 19 lövést hárított, 51 százalékos hatékonysággal.

A két csapat 33. egymás elleni mérkőzésén 19 magyar győzelem és két döntetlen mellett a 12. német siker született. A statisztikába az NDK és az NSZK elleni 80, illetve 42 találkozó nem számít bele.

Az Európa-bajnokságon - ahol minden mérkőzésre 16 játékos nevezhető - pénteken Svájc, vasárnap Horvátország, jövő kedden pedig Norvégia lesz a magyarok ellenfele a ljubljanai csoportban. A középdöntőbe az első három helyezett jut. Ott Dánia, Svédország, Szlovénia és Szerbia közül a három továbbjutóval találkozhat a magyar együttes. A magyar szövetség által meghatározott célkitűzés a legjobb nyolc közé kerülés.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!