Női kézilabda Eb - Fölényes holland siker a magyar csoportban

Sport, 2020.12.15

A világbajnok Hollandia 11 góllal legyőzte Románia válogatottját a dániai női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában, kedden.

Az már a koldingi II. csoport délutáni mérkőzése előtt biztos volt, hogy a hollandok nem juthatnak az elődöntőbe - ez legutóbb 2014-ben történt meg velük világversenyen -, a románok pedig nem kerülhetnek el a csoport utolsó helyéről. A tét nélküliség rányomta bélyegét a meccs színvonalára, ráadásul a románok nem is a legerősebb összeállításukban játszottak.

Az első félidőben négy gólnál nagyobb különbség nem alakult ki a csapatok között, a meccs hajrájában viszont már tízzel vezettek a hollandok, akik végül 35-24-re nyertek. Újabb vereségük miatt a románok történetük legrosszabb Európa-bajnoki szereplésüket produkálták, ugyanis a 12. helyen zárnak.

A Ferencváros holland jobbszélsője, Angela Malestein két gólt dobott.

A herningi I. csoportban a világbajnoki ezüstérmes spanyolok nagyszerűen kezdtek Montenegró ellen, és a 16. percben már 11-3-ra vezettek. Ekkor ellenfelük elkezdte a felzárkózást, és a 48. percben már náluk volt az előny. A szoros, izgalmas hajrában mindkét csapat vezetett, a vége pedig 26-26-os döntetlen lett. Azt már a kezdés előtt tudni lehetett, hogy egyik csapat sem játszhat helyosztót a tornán.

A Debrecen montenegrói játékosa, Jelena Despotovic négyszer volt eredményes.


Eredmények, középdöntő, 3. (utolsó) forduló:

I. csoport (Herning):
Spanyolország-Montenegró 26-26 (17-11)

később:
Franciaország-Svédország 18.15
Dánia-Oroszország 20.30


II. csoport (Kolding):
Hollandia-Románia 35-24 (16-12)

később:
Horvátország-Németország 18.15
MAGYARORSZÁG-Norvégia 20.30
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!