Női kézilabda Eb - Füzi-Tóvizi: lelki fölényt adtunk az ellenfélnek

Sport, 2022.11.06

Füzi-Tóvizi Petra szerint a magyar női kézilabda-válogatott lelki fölényt adott a horvátoknak, ezért is veszített 21-18-ra az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, vasárnap Ljubljanában.

"Kapartunk, hajtottunk, és szörnyű érzés, hogy nem tudunk átlendülni saját magunkon. Tízperces gólcsendet nem engedhetünk meg magunknak senki ellen egy Európa-bajnokságon" - nyilatkozta a lefújás után a Debrecen beállója, aki három gólt szerzett.

A magyarok több mint 11 és fél perc után, 5-0-s hátránynál találtak be először, és egyetlen alkalommal sem vezettek az egész meccsen.

"Az elején ötgólos különbség alakult ki, és amikor kettőre fel tudtunk volna jönni, mindig valami hiba történt. Olyankor kellene okosabbnak, bátrabbnak, de higgadtabbnak lennünk, mert így nem fog menni. Lelki fölényt adtunk az ellenfélnek, amivel megnehezítettük magunknak az egész mérkőzést" - értékelt Füzi-Tóvizi.

A mezőny legjobbjának az Alba Fehérvár KC horvát kapusát, Tea Pijevicet választották, aki 30 lövésből 14-et védett. A DVSC beállója ennek kapcsán megjegyezte, ismerik a hálóőrt, hiszen az NB I-ben játszik, és bár sajátos stílusa van, készültek rá.

"Jobban kell figyelnünk, mert ha mindenki hibázik egyet-egyet, az összeadódik, és abból ilyen különbség lehet" - mondta Füzi-Tóvizi.

A magyarok pénteken 33-28-ra nyertek Svájc ellen, és bár biztosan továbbjutnak a ljubljanai csoportból, a folytatásban további négy nehéz ellenfél vár rájuk. Kedden 20.30-tól a címvédő Norvégiával játszanak a csoportkör utolsó fordulójában, a középdöntőben pedig a Dánia, Svédország, Szlovénia, Szerbia négyesből továbbjutó három együttes következik.

Füzi-Tóvizi úgy fogalmazott, meg kell nézniük a horvátok ellen elkövetett hibákat, és kijavítani, de nem szabad ennek az árnyékában játszani kedden az erős norvég csapat ellen.

Kuczora Csenge úgy értékelt, nagyon nehéz dolguk volt, mert az elején elhúzott az ellenfél, és ez nagyon komolyan rányomta bélyegét a mérkőzésre.

"Az elején jobban össze kellett volna állnia a támadásunknak, leginkább ott voltak problémáink, az első tíz perc nagyon rossz volt. Futottunk az eredmény után, és nagyon nem jött jól, hogy plusz energiákat kellett még arra is fordítanunk, hogy visszajöjjünk a meccsbe" - nyilatkozta.

Hozzáfűzte, voltak olyan részei a találkozónak, amikor összeálltak, jó volt a védekezésük és tudtak gólokat lőni, de a horvátok mindig képesek voltak reagálni erre.

Tea Pijevic bravúros teljesítménye kapcsán elmondta, mivel ismerik, tudják, hova kell neki lőni, de amikor már több ziccert kivédett, akkor ki akarták centizni a lövéseket, ezért mentek mellé.

"Nem tudom, miért nem oda lőttünk, ahova kellett volna, szerintem ez most rajtunk múlt" - vélekedett a szintén három gólig jutó Kuczora.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!