Női kézilabda Eb - Két újonc is szerepel a mezőnyben

Sport, 2024.04.07

Két újonc, Törökország és a Feröer-szigetek is szerepel a téli magyar-osztrák-svájci közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság mezőnyében, amely a selejtezősorozat utolsó játéknapján, vasárnap vált teljessé.

A három rendező ország csapata, valamint a címvédő Norvégia nem szerepelt a selejtezőben. A csoportok első és második helyezettjei mellett a négy legjobb harmadik is kijutott, ezek között voltak a törökök, a feröeriek, illetve a szlovákok, akik legutóbb 2014-ben, továbbá a portugálok, akik legutóbb 2008-ban vettek részt a kontinenstornán.

A női szakág történetének első 24 csapatos Európa-bajnoksága november 28-tól december 15-ig tart. A csoportmérkőzéseknek Bázel, Innsbruck és Debrecen ad otthont, a középdöntőket Debrecenben és Bécsben rendezik, míg az elődöntőknek, valamint a helyosztóknak és a döntőnek az osztrák főváros lesz a helyszíne.

A torna 16 játéknapja során 65 meccsből összesen 24-et játszanak Magyarországon.

A csoportkör sorsolására április 18-án este kerül sor Bécsben.


A női Európa-bajnokság mezőnye:
Ausztria, Magyarország, Svájc, Norvégia, Dánia, Svédország, Hollandia, Románia, Franciaország, Spanyolország, Montenegró, Horvátország, Észak-Macedónia, Németország, Ukrajna, Csehország, Szlovénia, Szerbia, Izland, Lengyelország, Törökország, Szlovákia, Portugália, Feröer-szigetek
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!