Női kézilabda Európa-liga - A Mosonmagyaróvár visszavágott a Málagának

Sport, 2024.02.03

A Mosonmagyaróvár házigazdaként 25-23-ra nyert a spanyol Costa del Sol Málaga ellen a női Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában, szombaton.



Eredmény, csoportkör, 4. forduló, B csoport:
Motherson Mosonmagyaróvári KC-Costa del Sol Málaga (spanyol) 25-23 (14-11)
--------------------------------------------------------------------------

lövések/gólok: 42/25, illetve 47/23

gólok hétméteresből: 2/1, illetve 6/4

kiállítások: 14, illetve 8 perc


Az óváriak két héttel ezelőtt három góllal kikaptak Spanyolországban, ezért otthon legalább néggyel kellett volna nyerniük, hogy a csoportkör végén pontegyenlőség esetén nekik kedvezzenek az egymás elleni eredmények.

Az idény végén Franciaországba igazoló Szemerey Zsófia védéseire alapozva a hetedik percben már 4-0-ra vezetett a magyar csapat. Ekkor a spanyol bajnoki listavezető időt kért, majd másfél percen belül háromszor volt eredményes, és egyenlítenie is sikerült. Bár a másik kapuban a világbajnoki ezüstérmes Mercedes Castellanos Soánez is "elkapta a fonalat", de Gyurka János vezetőedző időkérése után javult a hazaiak védekezése és a 23. percben ismét négy találat volt az előnyük. A különbséget ezúttal sem sikerült állandósítani, a kihagyott helyzeteket kihasználva felzárkózott a Málaga, a szünetben pedig 14-11-re vezetett a Mosonmagyaróvár.

Az előkészítetlen, elhamarkodott lövéseket, labdaeladásokat kihasználva a meccs háromnegyedénél ismét egyenlített a Málaga, sőt a találkozó során először a vezetést is átvette. A vendégek az 5-0-s sorozatuk után némi meglepetésre időt kértek, ezzel megtört a lendületük és az óváriak tíz perc után ismét gólt lőttek. A hátralévő időben már csak két gólt kapott az ismét hatékonyan védekező magyar együttes, Szemereynek megint fontos védései voltak, így csapata fontos győzelmet aratott és életben tartotta továbbjutási reményeit.

Tóth Eszter hét, Tóth Gabriella hat, Pásztor Noémi négy góllal, Szemerey Zsófia 16 védéssel - 42 százalékos hatékonysággal - járult hozzá a sikerhez. A spanyoloknál Silvia Arderíus Martin volt a legeredményesebb hat találattal.

A három győzelemmel és egy vereséggel álló Mosonmagyaróvár egy hét múlva a norvég Sola HK-t fogadja a második számú európai kupasorozat csoportkörében.


Az állás: 1. Sola HK (norvég) 6 pont (125-104), 2. Mosonmagyaróvár 6 (116-107), 3. Costa del Sol Málaga 4, 4. CSM Targu Jiu (román) 0


vasárnap játsszák:
A csoport: Nyköbing Falster HB (dán) - Praktiker-Vác 18.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!