Női kézilabda Európa-liga - A Siófok legyőzte korábbi sikeredzője mostani csapatát

Sport, 2023.01.21

A Siófok KC házigazdaként 30-22-re legyőzte szombaton a norvég Molde Elite csapatát a női kézilabda Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában.



Eredmény, csoportkör, 3. forduló, A csoport:
Siófok KC-Molde Elite (norvég) 30-22 (13-12)
--------------------------------------------

lövések/gólok: 48/30, illetve 43/22

gólok hétméteresből: 3/3, illetve 2/2

kiállítások: 8, illetve 4 perc


A hazaiak keretéből Lakatos Rita, Puhalák Szidónia és Lapos Laura hiányzott. A kezdés előtt a szurkolók vastapssal köszöntötték a vendégek vezetőedzőjét, Tor Odvar Moent, akinek az irányításával EHF Kupa-győztes és bajnoki bronzérmes volt a Siófok 2019 tavaszán.

A hetedik percben még 5-4-re vezetett a Molde, ezt követően viszont egyre jobban védekezett a magyar csapat, és a meccs negyedénél már 10-6-os előnyben volt. A folytatásban a norvégok védekezése is javult, a siófokiak egyre többet hibáztak, és több mint 12 percig nem találtak be. Ezt kihasználva a Molde egyenlített, a szünetben pedig a hazaiak álltak jobban egy találattal.

A második félidőt nagy lendülettel kezdte a házigazda és egy 7-1-es sorozattal a 43. percre eldöntötte a meccset. Ezt követően időkéréssel próbálkozott Tor Odvar Moen, de a siófoki örömjáték lendületét ezúttal nem tudta megtörni.

Papp Nikoletta kilenc, Dejana Milosavljevic öt, Debreczeni-Klivinyi Kinga négy góllal, a kapus Marina Rajcic pedig 15 védéssel, 41 százalékos hatékonysággal járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Rikke Oyerhamn Larsen volt a legeredményesebb négy találattal.

A két győzelemmel és egy vereséggel álló Siófok a következő fordulóban, február 5-én a Molde otthonában lép pályára.


később:
B csoport: Motherson Mosonmagyaróvári KC-Ikast HB (dán) 20.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!