Női kézilabda Európa-liga - A Vác kikapott Párizsban

Sport, 2023.02.04

A Vác 26-24-re kikapott a Paris 92 otthonában a női kézilabda Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában, szombaton.



Eredmény, csoportkör, 4. forduló, D csoport:
Paris 92 (francia) - Praktiker-Vác 26-24 (12-15)
-----------------------------------------------

lövések/gólok: 51/26, illetve 42/24

gólok hétméteresből: 3/1, illetve 4/4

kiállítások: 8, illetve 10 perc


A vendégek keretéből Bárdy Noémi, Diószegi Nikolett, Kovács Anikó, Kürthi Laura, Pásztor Bettina és Világos Diána is hiányzott.

A váciak két héttel ezelőtt hazai pályán bravúros, 27-26-os győzelmet arattak a franciák felett, és ezúttal is jól kezdtek, a 16. percben már 10-6-ra vezettek. A 24. percben válogatott átlövőjüket, Kuczora Csengét orrsérülés miatt átmenetileg elveszítették, de mivel az első félidőben jól védekeztek és csak nyolc lövést rontottak - a hazaiak 16-ot -, a szünetben három találattal jobban álltak.

A második felvonás elején már öt gól volt a különbség, ám amikor három percet emberhátrányban kellett töltenie a Vácnak, a Paris 92 egy 4-0-s sorozattal felzárkózott, sőt a 42. percben egyenlítenie is sikerült. Roxanne Frank egyre jobban védett a hazai kapuban, erre alapozva a hatodik perc (3-2) után az ötvenedik percben újra az egyre hatékonyabban védekező franciák vezettek (22-21). Másfél perccel a vége előtt Kuczora a kapu mellé lőtt, majd egy hosszú támadás végén a Paris 92 egy újabb találattal bebiztosította győzelmét.

Kuczora kilenc gólt lőtt, Csizmadia Fanni tíz, Bukovszky Anna három lövést védett. A hazaiaknál Gnonsiane Niombla hétszer, Adja Ouatara ötször talált be, Frank 12 védéssel zárt.

Az egy győzelemmel és három vereséggel csoportja negyedik helyén álló váciak jövő vasárnap a német Thüringer HC otthonában folytatják szereplésüket a második számú európai kupasorozat csoportkörében. A negyeddöntőbe az első két helyezett jut.


később: C csoport: DVSC Schaeffler-Sola HK (norvég) 20.00

vasárnap játsszák:
A csoport: Molde Elite (norvég)-Siófok KC 16.00 B csoport: Ikast HB (dán)-Motherson Mosonmagyaróvári KC 18.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!