Női kézilabda Európa-liga - A Vác tíz góllal kikapott Németországban

Sport, 2023.02.12

A Vác 31-21-re kikapott a német Thüringer HC otthonában a női kézilabda Európa-liga csoportkörének ötödik fordulójában, ezzel eldőlt, hogy a magyar csapat nem juthat tovább a negyeddöntőbe.



Eredmény, csoportkör, 5. forduló, D csoport:
Thüringer HC (német) - Praktiker-Vác 31-21 (16-8)
-------------------------------------------------

lövések/gólok: 53/31, illetve 49/21

gólok hétméteresből: 2/2, illetve 5/1

kiállítások: 4, illetve 6 perc


A vendégcsapat keretéből Bárdy Noémi, Kürthi Laura, Pásztor Bettina és Világos Diána hiányzott.

Kuczora Csenge hat, Marincsák Nikolett öt rontott lövéssel kezdte a meccset. Ennek ellenére csapatuk az első negyedórában jól tartotta magát, utána viszont a Thüriner egy 10-2-es sorozattal fölényes vezetésre tett szert a szünet előtt. A váciak az első félidőben 16, a hazaiak nyolc lövést rontottak, mindez jól megmutatkozott a különbségen.

A második felvonás elején három gólt lefaragott hátrányából a magyar együttes, ám a németek a találkozó utolsó harmadában ismét motiváltabban, pontosabban, hatékonyabban kézilabdáztak, és az 53. percben már tíz gól volt az előnyük. Három perccel a vége előtt már a negyedik büntetőt hagyták ki a váciak, akik végül tízzel kaptak ki.

Annika Lott, Vilma Matthijs Holmberg és Lydia Jakubisova öt-öt góllal, Irma Schjott 12, Laura Kuske pedig öt védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon öten zártak három találattal, köztük volt Kuczora Csenge is, aki 13 lövésből szerzett három gólt. Csizmadia Fanninak hat, Bukovszky Annának öt védése volt.

Az egy győzelemmel és négy vereséggel csoportja negyedik helyén álló Vác jövő szombaton hazai pályán a román Ramnicu Valcea ellen zárja szereplését a második számú európai kupasorozat csoportkörében. A negyeddöntőbe az első két helyezett jut.


később: B csoport: Fana IL (norvég)-Motherson Mosonmagyaróvári KC, Nesttun 18.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!