Női kézilabda Európa-liga - Az Ikast otthonában veszített a Mosonmagyaróvár

Sport, 2023.02.05

A Mosonmagyaróvár 28-26-ra kikapott a dán Ikast HB otthonában a női kézilabda Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában, vasárnap.



Eredmény, csoportkör, 4. forduló, B csoport:
Ikast HB (dán)-Motherson Mosonmagyaróvári KC 28-26 (15-13)
---------------------------------------------------------

lövések/gólok: 47/28, illetve 45/26

gólok hétméteresből: 5/4, illetve 4/3

kiállítások: 6, illetve 6 perc


Az első három gólt a hazaiak szerezték, de a teljes kerettel érkezett vendégek előtt jó esély kínálkozott az egyenlítésre, mivel a 11. percben több mint másfél percre kettős emberelőnybe kerültek. Bár a Mosonmagyaróvár védekezése nem működött hibátlanul, előbb 7-6-ra felzárkózott, majd 10-9-nél már vezetett, ekkor a dánok időt kértek. A folytatásban megint sokkal pontosabban, összeszedettebben kézilabdázott az Ikast, és 13-10-es hátrányban már Gyurka János vezetőedzőnek kellett időt kérnie. Játékosai csaknem kilenc percig nem találtak be, de az első félidő utolsó két gólját ők lőtték, így a dánok csak kettővel álltak jobban a szünetben.

A második felvonást is az Ikast kezdte jobban (19-14), de a forgatókönyv hasonló volt, mint a meccs elején: a vendégek egy 5-1-es szériával megint feljöttek mínusz egyre. A dánok a kapusuk lecserélésével létszámfölényes támadójátékra váltottak, és bár jó néhány hibát elkövettek, ezeket a magyar csapat nem tudta kihasználni, az 54. percben pedig gyakorlatilag eldőlt a találkozó (26-22).

Tóth Eszter és Tóth Nikolett hat-hat, Lancz Barbora négy góllal, Mistina Kitty három, Szemerey Zsófia tíz védéssel zárt. A túloldalon Ingvild Bakkerud hat, Cecilie Höjgaard Brandt öt alkalommal talált be, Jessica Ryde és Andrea Austmo Pedersen egyaránt öt védést mutatott be.

Az egy győzelemmel és három vereséggel csoportja harmadik helyén álló Mosonmagyaróvár egy hét múlva a norvég Fana IL vendége lesz a második számú európai kupasorozat csoportkörében. A negyeddöntőbe az első két helyezett jut.


korábban:

A csoport:
Molde Elite (norvég)-Siófok KC 29-32 (14-20)

szombaton játszották:

C csoport:
DVSC Schaeffler-Sola HK (norvég) 25-21 (13-13)

D csoport:
Paris 92 (francia) - Praktiker-Vác 26-24 (12-15)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!