Női kézilabda Európa-liga - Győzelemmel kezdett a Mosonmagyaróvár

Sport, 2023.01.08

A Mosonmagyaróvár házigazdaként 35-29-re legyőzte a norvég Fana IL csapatát a női kézilabda Európa-liga csoportkörének első fordulójában, vasárnap.



Eredmény, csoportkör, 1. forduló, B csoport:
Motherson Mosonmagyaróvári KC-Fana IL (norvég) 35-29 (18-16)
-----------------------------------------------------------

lövések/gólok: 53/35, illetve 57/29

gólok hétméteresből: 4/4, illetve 1/1

kiállítások: 6, illetve 4 perc


A hazaiak teljes kerettel álltak fel, már a válogatott Tóth Gabriellát is be tudták nevezni áprilisi súlyos térdsérülését követően.

Hasonló stílusú csapatok találkoztak, a labdaszerzések után a magyarok és a norvégok is igyekeztek gyors ellenakciókat vezetni. Ez kezdetben az óváriaknak sikerült jobban, lendületes játékkal 12-5-re vezettek a 17. percben, ezt azonban egyre több hiba követte, így nagyot változott a játék képe. A 25. percben már csak egy találat volt a különbség, a szünetben pedig 18-16-os előnyben volt a Mosonmagyaróvár.

A második félidőben Tóth Eszter és Stranigg Zsófia jóvoltából megint ellépett néggyel a házigazda, majd két 3-0-s sorozattal eldöntötte a meccset. Védekezésben egyik csapat sem teljesített magas színvonalon, ezt kihasználva a Fana egy 4-0-s szériával csökkentette hátrányát, de végül így is hat góllal kikapott a Mosonmagyaróvártól.

Stranigg Zsófia hét, Tóth Eszter és Lancz Barbora hat-hat, Albek Anna öt találattal, Mistina Kitty hat, Szemerey Zsófia 14 védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Aurora Hatle hétszer talált be, Olivia Lykke Nygaard 12 védéssel zárt.

A Mosonmagyaróvár jövő szombaton a francia Neptunes de Nantes vendége lesz a második számú európai kupasorozat csoportkörében.


később:
A csoport: ES Besancon (francia)-Siófok KC 18.00

korábban:
D csoport: SCM Ramnicu Valcea (román) - Praktiker-Vác 40-30 (21-18)

szombaton játszották:
C csoport: DVSC Schaeffler-Nyköbing Falster HB (dán) 28-27 (10-11)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!