Női kézilabda Európa-liga - Hatgólos előnyben a Siófok a negyeddöntőben

Sport, 2021.04.02

A Siófok KC 32-26-ra legyőzte az orosz GK Asztrahanocska csapatát a női kézilabda Európa-liga negyeddöntőjének pénteki, első mérkőzésén.

A párharc első találkozóját azért rendezték Siófokon, mert az oroszok lemondtak a pályaválasztói jogukról. A visszavágót vasárnap 16 órától játsszák.


Eredmény, negyeddöntő, első mérkőzés:
GK Asztrahanocska (orosz)-Siófok KC 26-32 (14-16)
-------------------------------------------------

lövések/gólok: 48/26, illetve 46/32

gólok hétméteresből: 4/3, illetve 3/2

kiállítások: 6, illetve 2 perc


A Siófok játékosai közül Csapó Kincső, Lapos Laura és Andrea Kobetic hiányzott. Az oroszok sem teljes kerettel érkeztek, ezért mindössze 11 mezőnyjátékost neveztek a találkozóra.

Nem kezdett jól a magyar együttes, több mint öt perc után szerezte első gólját, ezt kihasználva a gyorsabb és pontosabb Asztrahanocska hárommal ellépett. Egy ideig felváltva születtek a gólok, majd a 18. percben a siófokiak - a meccs során először - átvették a vezetést. Nyitott védekezéssel próbálkozott a - második számú európai kupasorozatban címvédő - magyar csapat, de továbbra sem volt kellően hatékony, ám támadásban egyre pontosabbnak bizonyult, Szikora Melinda pedig egyre jobban védett, így a szünetben 16-14 volt az állás.

A házigazdák dolgát nehezítette, hogy a 27. percben a válogatott irányító, Tóth Gabriella súlyosnak tűnő ujjsérülés miatt végleg kivált a játékból.

Tomori Zsuzsanna a védekezés mellett támadásban is kimagaslott, Szikora továbbra is remekelt a kapuban, ennek köszönhetően a második félidő elején növelte előnyét a Siófok (24-19). Az oroszok a kapusuk lecserélésével létszámfölényes támadójátékkal próbálkoztak, de ellenfelük jól felkészült erre. A Siófok a hajrában már nem tudta tovább növelni a különbséget, hatgólos előnye azonban így is megnyugtatónak tűnik a vasárnapi, szintén Siófokon sorra kerülő visszavágó előtt.

A mezőny legeredményesebb játékosa Tomori Zsuzsanna volt, aki tíz lövésből kilenc gólt szerzett. Csapattársai közül Katarina Jezic hat, Hársfalvi Júlia öt alkalommal talált be. Szikora Melinda 15 védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Jekatyerina Zelenkova hét gólt lőtt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!