Női kézilabda Európa-liga - Kikapott a Nyköbingtől a Vác

Sport, 2024.02.04

A Praktiker-Vác idegenben 32-27-re kikapott vasárnap a tavaly döntős Nyköbingtől a női Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában, így továbbra is harmadik helyen áll a négyesében.



Eredmény, női Európa-liga, csoportkör, 4. forduló, A csoport:
Nyköbing Falster HB (dán) - Praktiker-Vác 32-27 (17-15)
-------------------------------------------------------

lövések/gólok: 50/32, illetve 49/27

gólok hétméteresből: 4/3, illetve 0

kiállítások: 6, illetve 8 perc


Két hete Vácott 27-24-es bravúrgyőzelmet ért el a magyar csapat mostani vendéglátója ellen. Ezúttal 6-6-ig együtt haladtak a felek, innen azonban négygólos szériával elhúzott a dán pontvadászat negyedikje. Sőt, 14-9-nél már öt volt közte, ám az "odavágón" is remek teljesítményt nyújtó, a szünetig hétszer eredményes Csíkos Luca vezérletével két gólra felzárkózott Herbert Gábor együttese.

A második félidő elején rövid megtorpanás után egyenlíteni tudtak a vendégek (19-19), ezt követően viszont újra néggyel ellépett a házigazda (24-20) a játékrész derekára. A hajrára elfáradó váciak nem tudták a korábbi hatékonyságot nyújtani védekezésben, így nem volt esélyük az egyenlítésre. A hazaiak első pontjaikat szerezték.

A találkozó legeredményesebbjeként Csíkos nyolc találattal zárt, Kuczora Csenge hat gólt szerzett, Bukovszky Anna 14 lövést védett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!