Női kézilabda Európa-liga - Másodszor is kikapott a Vác

Sport, 2023.01.15

A Vác házigazdaként 34-28-ra kikapott a német Thüringer csapatától vasárnap a női kézilabda Európa-liga csoportkörének második fordulójában.

Női kézilabda Európa-Liga - Praktiker-Vác - Thüringer HC A magyar csapat egyszer sem vezetett a mérkőzésen.


  • Eredmény, csoportkör, 2. forduló, D csoport:
Praktiker-Vác - Thüringer HC (német) 28-34 (13-21)

lövések/gólok: 52/28, illetve 57/34

gólok hétméteresből: 9/5, illetve 0

kiállítások: 2, illetve 14 perc


A hazaiak keretéből Ballai Anna, Bárdy Noémi, Kovács Anikó, Schatzl Natalie, Világos Diána és Kürthi Laura is hiányzott.

Hatékonyabb támadójátékkal és jobb védekezéssel kezdtek a németek, és mivel a 17. percben már négy góllal vezettek, Herbert Gábor vezetőedző időt kért. Ezután tíz perc sem telt el a következő időkéréséig, mivel a Thüringer továbbra is kevesebb hibával kézilabdázott, és tovább növelte előnyét (18-11). A vendégek Nikoline Skals Lundgreen vezérletével 6-0-s sorozatot produkáltak az első félidő hajrájában, és a játék képe alapján ekkor már sejteni lehetett, hogy ezzel eldöntötte a meccset.

A második felvonás első négy gólját is a vendégek dobták, majd a váciak produkáltak 8-2-es sorozatot, mert némileg javult a védekezésük, és Bukovszky Annának is voltak bravúros védései. Ennek ellenére nem volt esély a pontszerzésre, részben azért, mert az egész mérkőzésen nem volt hatékony emberelőnyben, illetve üres kapura.

Marincsák Nikolett és Kuczora Csenge nyolc-nyolc gólt dobott, Bukovszky kilenc védéssel zárt. A túloldalon Nikoline Skals Lundgreen és Sonja Frey hét-hét alkalommal talált be.

A két vereséggel álló váciak egy hét múlva a francia Paris 92 csapatát látja vendégül a második számú európai kupasorozat csoportkörében.


korábban:
A csoport: Siófok KC-Borussia Dortmund (német) 27-24 (13-11)
C csoport: Podravka Koprivnica (horvát)-DVSC Schaeffler 20-26 (7-11)

szombaton játszották:
B csoport: Neptunes de Nantes (francia)-Motherson Mosonmagyaróvári KC 36-29 (18-15)
(MTI)

Galériánk

Női kézilabda Európa-Liga - Praktiker-Vác - Thüringer HC Női kézilabda Európa-Liga - Praktiker-Vác - Thüringer HC Női kézilabda Európa-Liga - Praktiker-Vác - Thüringer HC Női kézilabda Európa-Liga - Praktiker-Vác - Thüringer HC Női kézilabda Európa-Liga - Praktiker-Vác - Thüringer HC Női kézilabda Európa-Liga - Praktiker-Vác - Thüringer HC
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!