Női kézilabda Európa-liga - Nem bírt itthon a Solával a Mosonmagyaróvár

Sport, 2024.02.10

A Mosonmagyaróvár idénybeli első hazai vereségét elszenvedve 34-29-re kikapott szombaton a norvég Sola együttesétől a női kézilabda Európa-liga csoportkörének ötödik fordulójában.



Női Európa-liga, csoportkör, 5. forduló, D csoport: Motherson Mosonmagyaróvári KC-Sola HK (norvég) 29-34 (16-22)
-----------------------------------------------------------

lövések/gólok: 57/29, illetve 54/34

gólok hétméteresből: 2/2, illetve 5/5

kiállítások: 6, illetve 6 perc


Január derekán idegenben 32-28-ra nyert Gyurka János vezetőedző együttese, amely ezúttal villámrajtot véve 4-0-s sorozattal kezdett. Ezt követően "megérkezett" a mérkőzésbe a Sola is, tíz perc után 6-6 volt az állás. A házigazda a remeklő Tóth Eszter vezérletével igyekezett áttörni a Sola keményebbé váló védekezését, ám ezzel az első félidő második felében több alkalommal is problémái akadtak. A Sola egy több mint négy percig tartó mosonmagyaróvári gólcsendet és a házigazda védekezési hatékonyságának visszaesését is kihasználva hat találattal ellépett (14-20), ezt a különbséget a szünetig meg is őrizte a norvég alakulat.

A pihenőt követően támadhatott a háromgólos hátrényért a hazai alakulat, ám tíz perc letelte után öt találat volt a két csapat között (19-24). A második félidő derekára a Szemerey Zsófi hárításainak is köszönhetően védekezésben sokat javuló Mosonmagyaróvár 22-24-re zárkózott fel a játékrészben addig mindössze kétszer betaláló Solára. Noha támadhatott a mínusz egyért is, a vendégek a záró nyolc percre négygólosra duzzasztották előnyüket (23-27). A hajrában gyors gólváltásokkal alakult ki a végeredmény.

A találkozó legeredményesebbjeként Tóth Eszter tízszer talált be, a másik oldalon a hibátlanul célzó Camilla Herrem kilencszer volt eredményes. Szemerey 16, a Sola kapujában Ine Skartveit 18 lövést védett ki.

A záró forduló előtt a Sola nyolc ponttal vezeti a csoportot, a Mosonmagyaróvár - amely az idényben harmadik, hazai pályán első vereségét szenvedte el - hat ponttal második a négyesben úgy, hogy egy meccsel többet játszott, mint a két ponttal mögötte álló Málaga.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!