Női kézilabda Európa-liga - Nézőcsúcs és siófoki vereség Dortmundban

Sport, 2023.02.19

A Siófok KC 26-23-ra kikapott a Borussia Dortmund vendégeként a női kézilabda Európa-liga csoportkörének utolsó fordulójában, vasárnap.

A vendégek annak tudatában léptek pályára, hogy biztosan negyeddöntősök, és pontszerzésük esetén a csoport első helyéről jutnak tovább. Vereségük miatt viszont a legjobb nyolc között a dán Ikast együttesével találkoznak, amely a mezőnyben egyedüliként százszázalékos mérleggel jutott tovább a csoportkörből.


Eredmény, csoportkör, 6. (utolsó) forduló, A csoport:
Borussia Dortmund (német)-Siófok KC 26-23 (10-10)
-------------------------------------------------

lövések/gólok: 44/26, illetve 44/23

gólok hétméteresből: 3/2, illetve 5/3

kiállítások: 14, illetve 10 perc


A magyar csapat keretéből Lakatos Rita, Lapos Laura és Ana Kojic hiányzott. A Borussia a hazai mérkőzéseit a Dortmundtól negyven kilométerre található Hammban szokta rendezni, ezúttal azonban kihasználta, hogy labdarúgócsapata 17.30-tól a Hertha BSC-t fogadja a Bundesligában, így a kézilabdázók a 11 ezres befogadóképességű Westfalenhalléban fogadták a Siófokot. A német klub célja az volt, hogy megdőljön a korábbi nézőcsúcs - az 1997-es EHF Kupa-döntőben 8700-an voltak a lelátókon a szlovén Olimpija Ljubljana elleni meccsen -, és ez sikerült is, hiszen 10 500 jegy már elővételben elkelt.

A remek hangulat egyáltalán nem fogta meg a magyar csapatot, amely Marina Rajcic védéseire alapozva jól kezdett (4-2). A hazaiak a 13. percben kértek először időt, ám ellenfelük a folytatásban is magabiztosan, hatékonyan védekezett. A siófoki támadójáték nem működött ilyen magas szinten, két büntető is kimaradt, ennek ellenére 7-4-nél már három találat volt a vendégek előnye. A magyar együttes hibáit kihasználva egy 4-1-es sorozattal ismét egyenlített a Borussia, és a szünetben 10-10 volt az állás.

A második felvonás sokkal hullámzóbban alakult, mint az első. Előbb a németeknek volt egy 3-0-s sorozatuk - ekkor vezettek először a meccsen -, majd egy négyes szériával fordított a Siófok, erre viszont a Borussia reagált egy 4-0-s szériával (18-15). Ezt követően sem tudta megtörni a házigazdák lendületét a Siófok, a dortmundiak ekkor sokkal jobban védekeztek és hatékonyabban támadtak, így végül magabiztosan nyertek.

A vendégeknél Kajdon Blanka öt gólt szerzett, Marina Rajcic 14 lövést védett. A hazaiaknál Meret Ossenkopp hét találattal, Yara ten Holte ugyancsak 14 védéssel zárt.

A Siófok négy győzelemmel és két vereséggel csoportja második helyén végzett. A negyeddöntő első mérkőzéseit március 18-án és 19-én, a visszavágóit egy héttel később rendezik.


A csoport végeredménye: 1. Borussia Dortmund 10 pont, 2. Siófok KC 8, 3. ES Besancon (francia) 6., 4. Molde Elite (norvég) 0


később:
B csoport: Motherson Mosonmagyaróvár-Neptunes de Nantes (francia) 16.00
C csoport: DVSC Schaeffler-Podravka Koprivnica (horvát) 18.00

szombaton játszották:
D csoport: Praktiker-Vác - SCM Ramnicu Valcea (román) 26-28 (13-13)

A végeredmény: 1. Thüringer HC (német) 9 pont, 2. Ramnicu Valcea 7, 3. Paris 92 (francia) 6, 4. Vác 2
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!